16 / 04 / 2024

Bursa hızlı tren üretecek!

 Bursa hızlı tren üretecek!

Recep Altepe "Bundan sonra inşallah metro vagonlarımız da başta Bursaray olmak üzere tüm metro hatlarında görev yapabilecek. Adım adım hızlı trenin üretimi de burada gerçekleşiyor. Kısa zaman sonra artık hızlı trenin tamamı Bursa'da üretilebilir hale gelecek" dedi.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'nin ilk yerli tramvayının ardından Bursa'da yine aynı şekilde metro vagonlarının da üretilmeye başladığını belirterek, "Bundan sonra inşallah metro vagonlarımız da başta Bursaray olmak üzere tüm metro hatlarında görev yapabilecek. Adım adım hızlı trenin üretimi de burada gerçekleşiyor. Kısa zaman sonra artık hızlı trenin tamamı Bursa'da üretilebilir hale gelecek" dedi.


Raylı sistemler alanında üretim yapan ve Büyükşehir Belediyesinin danışmanlığında Türkiye'nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar Fabrikası'nı ziyaret eden Altepe, burada Raylı Sistemler Genel Müdürü Ahmet Civan'dan Türkiye'nin ilk metro vagonu üretim bandındaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Metropoliten kentlerin en önemli probleminin ulaşım olduğunu belirten Altepe, belediyeler olarak bütçenin yaklaşık üçte ikisini yaşanan ulaşım sıkıntısını gidermek için kullandıklarını ve bu uğurda ilk etapta kokusuz, dumansız ve gürültüsüz ulaşım şekli olan raylı sistemleri tercih ettiklerini ifade etti.


Türkiye'nin ilk yerli tramvayının Bursa'da üretildiğini hatırlatan Altepe, "Bu araçlar, dünyada emsalleriyle yarışacak kalitede yapıldı. Şu anda başta Bursa olmak üzere kent caddelerinde başarıyla boy gösteriyor. Avrupa araçlarının gidemediği eğimlerde bile hiçbir problem yaşamaksızın yol alıyor. İnşallah hızlı treni de üreterek, Bursa'yı raylı sistemler alanında dünya ligine sokacağız" dedi.


Başarılı tramvay uygulamasından sonra Bursa'nın yine aynı şekilde metro vagonlarını da üretmeye başladığını dile getiren Altepe, "Bundan sonra inşallah metro vagonlarımız da başta Bursaray olmak üzere tüm metro hatlarında görev yapabilecek. Gerek tramvay gerekse metro hatlarında yerli araçları kullanabileceğiz" diye konuştu.



"ADIM ADIM HIZLI TRENİN ÜRETİMİ DE BURADA GERÇEKLEŞİYOR"


Türkiye'nin yerli metro vagonu üreten 6'ncı ülke, firmanın da 7'nci firma olduğunu vurgulayan Altepe, "Bundan sonra metro vagonlarımız da istatistiklere dahil olacak. Bursa olarak bu başarıya imza atmanın onurunu yaşıyoruz. Emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bursa'ya ve ekonomimize hayırlı uğurlu olsun" açıklamasında bulundu.


Altepe, fabrika ziyareti kapsamında üretimi yapılan yüksek teknolojiye sahip hızlı tren alt yapı taşıyıcı parçalarını da inceledi. Bursa'nın otomotivde önemli bir merkez olduğunu, tramvay üretimiyle dikkatleri üzerine çektiğini aktaran Altepe, hızlı tren taşıyıcı alt parça üretiminin Bursa'nın imajına ciddi katkı sağladığını vurguladı.


Hızlı tren taşıyıcı alt parçalarının Bursa'da üretimi yapılan yüksek teknolojili en önemli öğelerden biri olduğunu kaydeden Altepe, "Adım adım hızlı trenin üretimi de burada gerçekleşiyor. Kısa zaman sonra artık hızlı trenin tamamı Bursa'da üretilebilir hale gelecek" ifadelerini kullandı.



Sabah