28 / 03 / 2024

Bağcılar'da 61 kilometrelik su kanalının temizlendi!

 Bağcılar'da 61 kilometrelik su kanalının temizlendi!

Bağcılar Belediyesi ekipleri, 2 adet kanal temizleme araçlarıyla iki vardiya halinde çalışıyorlar. Tahrip olan rögarlar yenileniyor, hortumlu vakumlama sistemi ile atıkları temizlenip kanal içlerine de tazyikli su sıkılıyor. Bu yıl içerisinde toplam 11 bin adet yağmur suyu mazgalı temizliği yapıldı. Toplam 61 km uzunluğunda yağmur suyu kanalı temizlendi.


Bağcılar’da artan yağışlar nedeniyle ortaya çıkması muhtemel su baskınlarına karşı önlemler alınıyor. İlçe genelindeki cadde ve sokaklardaki yağmur suyu kanalları, drenaj ızgaraları, mazgallar ve rögarlar ekipler tarafından düzenli olarak temizleniyor. Çalışmalar özellikle araç yoğunluğunun olmadığı saatlerde gerçekleştiriliyor. 


61 KM’LİK KANAL TEMİZLENDİ

Bağcılar Belediyesi ekipleri, 2 adet kanal temizleme araçlarıyla iki vardiya halinde çalışıyorlar. Tahrip olan rögarlar yenileniyor, hortumlu vakumlama sistemi ile atıkları temizlenip kanal içlerine de tazyikli su sıkılıyor.  Bu yıl içerisinde toplam 11 bin adet yağmur suyu mazgalı temizliği yapıldı. Toplam 61 km uzunluğunda yağmur suyu kanalı temizlendi. 


ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM

Halkın sağlığına ve güvenliğine önem verdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, son yıllarda dünyanın her tarafında aşırı yağışların gerçekleşmesine dikkat çekerek, belediye olarak tedbir alarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Özellikle su kanalları ile mazgalların temizliğinin önemine dikkat çeken Başkan Lokman Çağırıcı, “Hemşehrilerimizden bize yardımcı olmalarını istiyorum. Çevreye zarar verecek her türlü kağıt ve ambalaj atıklarının bilinçsizce atılmasından dolayı kanallarda tıkanıklığa neden oluyor. Çevremizi temiz tutarsak bu sorunlarla karşılaşmayız. ” dedi. Kanal temizliğinde kullanılan araçlarda kamera sisteminin bulunduğunu belirten Başkan Çağırıcı, ilçe genelindeki 145 km’lik yağmur suyu hattına her yıl 2 km daha ilave edildiğini de sözlerine ekledi.