18 / 04 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği'nde bir yürütmeyi durdurma kararı daha verildi!

Atatürk Orman Çiftliği'nde bir yürütmeyi durdurma kararı daha verildi!

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Başbakanlık binasının ardından ek binalar için de yürütmeyi durdurma kararı verildi Atatürk Orman Çiftliği'nde ( AOÇ ) bir yürütmeyi durdurma kararı daha verildi.


Atatürk Orman Çiftliği'ne ikinci durdurma kararı verildi. Çiftlikte inşaatı devam eden Başbakanlık Binası ile ilgili geçen hafta yürütmeyi durdurma karan verilmişti. Başbakan Erdoğan'ın bu karara cevabı, "Güçleri yetiyorsa yıksınlar" olmuştu. 

Yürütmeyi durdurma kararının ardından çiftlikte yapılacak yeni binalar için TOKİ tarafından ihale düzenlendi. 

AOÇ eski bira fabrikası alanında TBMM Kongre ve Kültür Merkezi yanı sıra düğün salonu, arşiv merkezi, spor kompleksi gibi yapılar için harekete geçildi. Ancak bu planlarla ilgili de bir Danıştay karan geldi. Danıştay bu yapıların yürütmesini de durdurdu. 


BİLİRKİŞİ RAPORLARINI BEKLİYOR 


Danıştay 6. Dairesi, TMOBB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancılan Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasının AOÇ'de bulunan eski bira fabrikası kompleksinde ı/ıo.ooo ölçekli Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliğinin, 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar plamnın ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı davada bilirkişi raporları gelinceye kadar yürütmeyi durdurdu. 

Danıştay'ın kararını, odalar yaptıkları ortak basın toplantısıyla açıkladı. 


DAVA İKİ YIL ONCE AÇILMIŞTI 


Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği bu inşaat projesine iki yıl önce dava açtıklarını belirten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi: "Yargı kendi içinde bir krizdeyken bile bazı idarelerin hukukun üstünlüğünü savunarak karar verdiğini görmek bizim için umut verici. AOÇ ile ilgili Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bu alanda açtığımız ikinci bir dava daha vardı, tescil başvurusunda bulunmuştuk. Bazı yapılar tescil edilirken TBMM Kongre ve Kültür Merkezi'nin yapılacağı alanda bulunan, işçi memur lojmanları ve lokanta tescil edilmemişti, bu konuyu yargıya taşıdık. Mahkeme burada da yürütmeyi durdurma kararı verdi. Hem TBMM Kongre ve Kültür Merkezi yapılacak alanda bilirkişi raporları gelene kadar yürütmeyi durdurma hem tescil başvurumuzda yürütmeyi durdurma kararı verildi. 


Taraf


Etiketler:



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler