25 / 04 / 2024

İmar barışıyla 70 milyar lira gelir elde edilecek!

İmar barışıyla 70 milyar lira gelir elde edilecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, mayıs ayı merkezi yönetim bütçesine ilişkin sonuçları takvimine uygun olarak Ramazan Bayramı'ndan sonra açıklayacaklarını ancak şu ana kadar oluşan tablonun, bütçe fazlasını gösterdiğini dile getirdi.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Ağbal, bu yıl için 67 milyar liralık bütçe açığı hedefi olduğunu hatırlatarak, bütçenin gelir ve gider gerçekleşmelerini titizlikle takip ettiklerini söyledi. 


Maliye Bakanı Naci Ağbal, mayıs ayı merkezi yönetim bütçesinin fazla vereceğini belirterek, "Ekonomideki canlılık, eski ve yeni yapılandırma kanunları ve imar barışı uygulamasıyla yıl sonuna kadar bütçeye 70 milyar lira civarında ilave gelir gelecek." diye açıklama yaptı. 



İmar barışı başvurularının da devam ettiğini anımsatan Ağbal, vatandaşların buraya da yoğun bir şekilde başvuru yaptığını söyledi. Ağbal, bunun da kendilerini sevindirdiğini, yıl sonuna kadar toplamda bütçeye 70 milyar lira civarında ilave gelirin geleceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:


"İmar barışıyla vatandaşlarımız imarsorunlarını çözmüş olacak. Aynı zamanda bu, bütçeye de çok ciddi bir gelir desteği sağlayacak. Buradan da bütçeye yaklaşık 30 milyar lira civarında asgari gelir bekleniyor. Dolayısıyla bunları üst üste koyduğumuzda 70 milyar lira civarında bir gelirin ilave olarak yıl sonu itibarıyla bütçemize geleceğini görüyoruz. Bu gelir artışlarıyla ortaya çıkan harcama artışlarını karşı karşıya koyduğumuz zaman, görüyoruz ki gelirdeki artış, giderlerdeki artışların üzerinde olacak. Tabii burada oluşan gelir fazlasını tasarruf edeceğiz. Bunu, bir taraftan bütçe açıklarının aşağı çekilmesinde kullanacağız, bir taraftan da bu yolla cari açığın ve enflasyonun aşağı çekilmesine katkı sağlayacağız. Yıl sonu itibarıyla 2018 bütçesi, hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleşecek. Kamu maliyesi göstergelerindeki sağlamlık, 2018 bütçesinde de kendisini gösterecek. Düşük bütçe açıklarına ve ekonominin ihtiyaçlarına uygun bir maliye politikasına devam edeceğiz. O açıdan mayıs ayı bütçe sonuçları, yeniden yapılandırma düzenlemesi ve imar barışı düzenlemesi bu sene kamu maliyemize ve bu yolla ekonomimize çok ciddi bir destek verecek."