26 / 04 / 2024

Yüreğir Belediyesi'nden satılık 2 işyeri! 8 milyon TL'ye!

Yüreğir Belediyesi'nden satılık 2 işyeri! 8 milyon TL'ye!

Yüreğir İlçe Belediyesi, Karşıyaka (Atakent) Mahallesi'ndeki 2 işyerini ihale ile satıyor. İhale 14 Eylül'de yapılacak.


Yüreğir İlçe Belediye Başkanlığı tarafından Karşıyaka (Atakent) Mahallesi'nde yer alan 2 işyeri ihale ile satışa sunuluyor. Toplam muhammen bedeli 8 milyon 188 bin lira olarak belirlenen gayrimenkullerin satış ihalesi 14 Eylül'de gerçekleştirilecek.




TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR


Yüreğir İlçe Belediye Başkanlığından:


1 - Mülkiyeti Belediyemize ait olan ve aşağıda belirtilen 2 Adet İşyeri Türkiye genelinde 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/c maddesine göre açık arttırma usulü satılacaktır.


Yüreğir Belediyesi


2 - İhale Yüreğir İlçe Belediyesi Kültür Merkezinde yapılacaktır. (Kazım Karabekir Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı No: 14 Yüreğir/ ADANA)


3 - Söz konusu İşyerlerinin ihalesine ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Mali Hizmetler Müdürlüğümüzde görülebilir ve temin edilebilir.


4 - Geçici teminat muhammen bedelin %3 ü dür.


5 - İsteklilerden istenen belgeler;


a) Geçici teminat bedeli makbuzu veya teminat mektubu,


b) Nüfus Kayıt Örneği ve Kanuni İkametgah Belgesi (Nüfus Müdürlüğünden) veya E Devlet Üzerinden,



 

c) Vekaleten iştirak ediyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair noter tasdikli vekaletname,


d) Ortak katılım halinde Ortaklık Beyannamesi.


6 - Posta ve elektronik ortam ile müracaatlar kabul edilmeyecektir.


7 - İhale kararının onayı; karar tarihinden itibaren 15 iş günü içerisinde İTA Amiri tarafından onaylanacak ya da iptal edilecektir.


8 - İhale kararının onayı ve ihaleyi alana tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde ihale bedeli peşin olarak ödenir.


9 - Satıştan mütevellit bütün vergi, resim harç, tapu harçları, alım satım giderleri gibi ödenmesi gereken her türlü gider alıcıya ait olup; alıcı tarafından kanuni süresinde ödenecektir.


10 - Satışı yapılan İşyeri ihalesinin kesinleşmesine müteakip ihale bedelinin tamamı Belediyemiz veznesine veya T.C Ziraat Bankası Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Şubesi IBAN:TR:06 0001 0012 6133 6561 0250 03 nolu hesabına veya Halk Bankası Yüreğir Şubesi IBAN:TR:30 0001 2009 1620 0007 0000 23 nolu hesabına yatırılmasından sonra tapu Müdürlüğünde ferağı verilecektir. (Kredi kullanacak olanlar için tapu fotokopisi ve Gayrimenkul Satış sözleşmesi düzenlenecektir.)


11 - Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde işyeri ihale bedelinin peşin olarak ödenmediği takdirde ihale iptal edilerek geçici teminat Belediyeye gelir olarak kaydedilir.


12 - Şartnamede yazılı olmayan hususlarda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri uygulanır. İhtilaf halinde  Adana  Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.


13 - İdaremiz ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.


14 - Basılı evrak bedeli (şartname) KDV dahil 150 ¨ (Yüzelli Türk Lirası) dır.