19 / 04 / 2024

Malatya Belediyesi'nden satılık 26 milyon TL'ye arsa!

 Malatya Belediyesi'nden satılık 26 milyon TL'ye arsa!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Battalgazi İlçesi, Şifa Mahallesinde bulunan ticaret ve turizm alanı imarlı 10 bin 602 metrekare arsa 26 milyon TL'ye açık teklif usulü ile ihale ediliyor.



TAŞINMAZ MAL SATILACAKTIR


Malatya Büyükşehir Belediyesinden:


1 - Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Şifa Mahallesinde bulunan, 2240 ada, 11 parsel numaralı, 10.602,00 m2 yüzölçümlü imar planında ticaret + turizm alanı ve emsal=5 olan taşınmaz mal, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre "Açık Teklif Usulü" ile 19/03/2015 tarihinde Perşembe günü saat 14:30'da Belediyemiz Hizmet Binası içerisinde bulunan Encümen Toplantı Salonunda, Encümen huzurunda satılacaktır.


2 - Arsanın satışı ile ilgili olarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihalelere katılmaları sakıncalı olan kimseler, gerek doğrudan gerekse vekaleten ihaleye katılamazlar. İhaleye girip de teminatlarını yakanlar bir yıl süre ile Belediyemizce açılacak ihalelere katılamazlar.


3 - Satışı yapılacak taşınmazın yeri, konumu, alanı, tahmin edilen bedeli, geçici teminat miktarı, ihale tarihi ve saati aşağıda belirtilmiştir.

 

Sıra No: 1

Mahallesi: Şifa Mahallesi

Ada No: 2240

Parsel No: 11

Yüzölçümü (m2): 10.602,00 m2

Hisse Nispeti: Tam

İmar Durumu: Emsal = 5 Ticaret + Turizm

Muhammen Bedeli (TL): 26.000.000,00 TL

Geçici Teminat (TL): 780.000,00 TL

İhale Günü ve Saati: 19/03/2015  14:30



4 - İhaleye çıkarılan arsaya ilişkin ihale şartname ve ekleri 500,00 TL. (Beşyüz ) bedel karşılığı Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nda alınabilir, şartname ve ekleri ücretsiz olarak incelenebilir.


5 - İhaleye katılmak isteyenlerin;

a) Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi (İkametgah belgesi)

b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,

c) Gerçek kişilerin TC kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, gerçek kişilerin Nüfus Cüzdanı suretini,

d) Geçici teminat makbuzunu veya teminat mektubunu, geçici teminat mektubunun süresiz olması gerekmektedir.

e) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından, yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki 2. maddenin (b), (d) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi, gerçek kişiler adına vekaleten ihaleye iştirak edeceklerin noter onaylı vekaletnameyi ihale saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına vermeleri zorunludur.


6 - İstekliler ihale saatine kadar İhale Komisyonuna ulaşması kaydıyla, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre hazırlayacakları teklif mektuplarını iadeli taahhütlü posta ile de gönderebilirler, postadaki gecikmeler kabul edilmez.


7 - Yapılan ihalenin onaylanmasından sonra arsa satış bedelinin en az %40'ı peşin, geriye kalan miktarın %30'u peşin ödeme tarihini takip eden 3. ay sonuna ve geriye kalan %30'luk miktar ise peşin ödeme tarihini takip eden 6. ayın sonuna kadar ödenebilecektir. Büyükşehir Belediyesine ait taşınmaz malın satışı KDV'ye tabi değildir.


8 - Söz konusu arsanın ihalesine gerçek ve tüzel kişilerle birlikte yabancı uyruklu kişi ve kuruluşlar ve Türkiye Cumhuriyeti sınırlan içerisinde gayri menkul iktisap edebileceğini gösterir Dışişleri Bakanlığından alınmış belge ve Türkiye'deki ikametgahlarını ibraz etmeleri şartı ile katılabileceklerdir.


9 - İhaleye katılacak olanlar arsanın ihalesine ait teminat bedelini ihale tarihi olan 19/03/2015 Perşembe günü en geç saat 14:30'a kadar Büyükşehir Belediyesi veznesinden alacakları ödenti belgesi ile yatıracaklardır.


10 - Malatya Büyükşehir Belediyesi Encümeni bahse konu arsaya ait ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun teklifi tespit etmekte serbesttir.

İlan olunur.