28 / 03 / 2024

Makbule Yönel Maya kimdir

KKTC'de gayrimenkul fiyatları yükselecek!

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, "KKTC’de gayrimenkul yatırımlarının uzun vadede güvenilir bir liman olduğu söylenebilir" dedi.

Bahçeşehir'e 19 yeni konut projesi yapılacak!

Bahçeşehir, Türkiye'nin ilk uydu kenti olarak, 1994 yılında, 4 milyon 703 bin metrekarelik bir alanda, 15 bin 400 konutun oluşturduğu, kişi başına 12 metrekare yeşil alanın düştüğü, bir yerleşim alanı olarak kuruldu.

İstanbul’da ilk sırada konut yatırımları ön planda!

TSKB Gayrimenkul genel müdürü Makbule Yönel Maya, ''Türkiye’nin lokomotif şehri İstanbul’da ilk sırada konut, daha sonra ise ofis ve AVM yatırımları önplana çıkmaktadır'' dedi.

Mega projeler İstanbul'un gelişimine yön kazandırıyor!

Makbule Yönel Maya, “Firmaların, yeni projeleri için konum belirleme çalışmaları sırasında, Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhı, Kentsel Dönüşüm bölgeleri, raylı sistem güzergâhlarının çok etkili olduğu görülmekte. " dedi.

Konut sektörü 2014'ün son çeyreğinde hareketlenecek!

"2014 yılının son çeyreği hem konut satışlarında hem de ipotekli satışlarda en hareketli dönem olacak diyen Makbule Yönel Maya, "Faiz indirim kararı sonrasında haziran ayında ipotekli satışlarda bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 8 bir artış oldu" şeklinde konuştu.

Galataport projesi Karaköy'deki otel yatırımlarını hızlandırdı!

Halk arasında daha çok Galataport ihalesi olarak bilinen Salı Pazarı Kruvaziyer Limanı Projesi Karaköy'e hareket getirdi. İhale sonrası özellikle bölgedeki otel yatırımları da hız kazandı.

Yabancılar konutta hangi ili tercih ediyor!

TÜİK verilerine göre, 2013 yılı itibarı ile toplam 1 milyon 157 bin 190 adet konut satışının 12 bin 181 adedinin yabancılara yapıldığını söyledi. Maya, "Yabancıya satışta Antalya başı çekiyor, Antalya'yı istanbul ve Aydın takip ediyor" dedi...

Kentsel dönüşüm ile yeni bir yapılanma fırsatı doğabilir!

Değerleme ve danışmanlık alanında 10 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya gayrimenkul sektöründeki gelişmelere dair değerlendirme yaptı...

Makbule Yönel Maya: Üçüncü köprü Ispartakule ve Riva'yı uçuracak!

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, üçüncü köprünün önce yerleşim ve konut alanlarını, sonra merkezi iş alanlarını, daha sonra da sanayi alanlarını etkileyecek...

Makbule Yönel Maya: Müteahhitler yeni projeler için seçici davranıyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketinin Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 17 Aralık sürecinden bu yana proje geliştirici şirketlerin eskisine oranla daha ' sağlamcı ' projelere odaklandığını söyledi...