27 / 04 / 2024

Makbule Yönel Maya: Müteahhitler yeni projeler için seçici davranıyor!

 Makbule Yönel Maya: Müteahhitler yeni projeler için seçici davranıyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketinin Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 17 Aralık sürecinden bu yana proje geliştirici şirketlerin eskisine oranla daha ' sağlamcı ' projelere odaklandığını söyledi...


TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketinin Genel Müdürü Maya, 17 Aralık operasyonu sonrasında müteahhitlerin yeni projeler için oldukça seçici davrandığının altını çizdi.



Türkiye'deki müteahhit firmalara danışmanlık hizmeti veren TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketinin Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 17 Aralık sürecinden bu yana proje geliştirici şirketlerin eskisine oranla daha 'sağlamcı' projelere odaklandığını söyledi. 


"Müteahhitlerin daha önce hızlı proje geliştirip 'nasıl olsa satarız' mantığıyla hemen yapıp hayata geçirmek için acele ettiklerine dikkat çeken Maya, "Ancak 17 Aralık'tan itibaren aradan geçen yaklaşık 1.5 ay içerisinde yaptığımız toplantılarda artık proje geliştirmek için daha sorgulayıcı olduklarını görüyoruz" dedi. 


YATIRIM İKLİMİ DEĞİŞTİ 


Maya, müteahhitlerin bazı bölgelerde konut ve ticaret alanlarının iç içe girdiği ve hatta ekstra olarak konaklamalı yerlerin eklendiği projeler başta olmak üzere daha doğru fizibiliteyi hayata geçirmek istediklerinin altını çizdi. 


Maya, yatırım iklimindeki değişikliğin bu davranışı öne çıkardığını ifade ederek "Ancak yatırım ikliminde oluşan yeni durum nedeniyle daha profesyonel olma eğilimlerini görüyoruz" ifadesini kullandı. 


Projeler seçimi bekleyecek Makbule Yönel Maya, bu yıl yabancı firmaların kentsel dönüşüme daha fazla ilgi göstereceğini belirterek yeni projelerin daha çok seçim döneminden sonra başlayacağını söyledi. Maya, "Seçim dönemine kadar yeni projelerin ruhsat alma süreci biraz bekleyebilir. Bu çok normal bir durum olarak görülebilir. Ancak ruhsat alma tamamen belediye ile ilişkilerin ortak yürütüldüğü bir süreç olduğu için biraz bekleyebilir" dedi. 


Ünsal EREKE/ Habertürk Gazetesi  



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler