27 / 04 / 2024

Makbule Yönel Maya: Üçüncü köprü Ispartakule ve Riva'yı uçuracak!

 Makbule Yönel Maya: Üçüncü köprü Ispartakule ve Riva'yı uçuracak!

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, üçüncü köprünün önce yerleşim ve konut alanlarını, sonra merkezi iş alanlarını, daha sonra da sanayi alanlarını etkileyecek...



TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, üçüncü köprünün önce yerleşim ve konut alanlarını, sonra merkezi iş alanlarını, daha sonra da sanayi alanlarını etkileyeceğini belirterek, "3. Köprünün güzergahını ve bağlantı noktalarını irdelediğimizde, konut alanı açısından Avrupa Yakası'nda Ispartakule ve İkitelli kazanacağı önem açısından ilk öne çıkacak bölgeler olacak gibi görünüyor. Anadolu Yakası'nda konut gelişimi açısından ilk etaptaki etkilenme bölgesi Riva, Polonezköy, Alemdağ ve Sancaktepe olacak gibi görünüyor" dedi. Maya, sanayi alanlan olarak ise Kınalı, Hadımköy, Pelitli ve Kartepe'nin öne çıkacağım düşündüklerini ifade etti. 


KENT MERKEZİ POTANSİYELİ VAR 


Boğaziçi Köprüsü ile kentin doğu-batı aksının, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'yle ise kuzey-güney aksının geliştiğini söyleyen Maya, 3. köprüyle birlikte kuzey-güney aksındaki gelişmenin çok daha ileri boyuta taşınacağım kaydetti. Maya, Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün çevresindeki semtleri şehrin en değerli alanlan olarak ortaya çıkarttığını hatırlattı. 


Yeni Şafak Gazetesi