18 / 04 / 2024

İzmir'deki konutların yüzde 65'i depreme dayanıksız!

İzmir'deki konutların yüzde 65'i depreme dayanıksız!

Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'deki konutların yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğunu söyledi. "Depreme dayanıksız yapı kalmaması için canla başla çalışacağız" diye konuştu.


Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'deki konutların yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğunu söyledi.  Varan, "Özellikle Körfez çevresindeki yapıların bir an önce yıkılması gerekiyor" dedi. İzmir'de son günlerde tartışmalara yol açan riskli konutlarla ilgili bir açıklama da Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden geldi. Varan, "Kentin yapısal durumu yüzünden konutların yüzde 65'i depreme dayanıksız. İzmir'in yoğun deprem kuşağında yer aldığı ortada. Dolayısıyla kentsel dönüşümde acele etmeliyiz" dedi.

Risk altındaki konutların genellikle Körfez çevresinde bulunduğunu belirten Varan, "Başta Kordon ve Karşıyaka olmak üzere Körfez çevresindeki depreme dayanıksız binaların bir an önce yıkılması gerekiyor. Bu evler yıkıldıktan sonra, yerine depreme dayanıklı binalar inşa edilmeli" ifadelerini kullandı. Varan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın önümüzdeki yıl İzmir Karabağlar'da dönüşüm hamlesine başlayacağını söyleyerek, "Kentte afetlere dayanıklı 2 bin 500-3 bin konut yapılacak. Biz İl Müdürlüğü olarak bu konutlarla ilgili 22 konferans gerçekleştirdik, bilgilendirme toplantıları yaptık.

Depreme dayanıksız yapı kalmaması için canla başla çalışacağız" diye konuştu.


Yeni Asır