19 / 04 / 2024

Iskan nedir

İskan nedir nasıl alınır?

Yapı inşaatı tamamlanmış binalarda oturumun başlayabilmesi için iskanın yada diğer adıyla yapı kullanma izin belgesinin alınması gerekiyor. Peki iskan nedir nasıl alınır? diyorsanız işte yanıtı..

İskan alınması ne demektir?

İskan oturma izni, yapı kullanma izin belgesi olarakta biliniyor. Peki iskan alınması ne demektir? iskan nasıl alınır? İşte iskan alınmasına ilişkin bilgiler..

İskan Politikası nedir?

İskan Politikası nedir? İskan, tek bir kavram olarak "beşeri yerleşim" anlamına gelmektedir. Osmanlı devletinde bir dönem uygulamaya konulmuş bir politikadır.

İskansız yapının riskleri nelerdir?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenlenen belge olarak ifade ediliyor. Peki ikansız yapının riskleri nelerdir? İşte yanıtı...

İskan Nedir?

İnşaatın tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, belediyelerden müracatta bulunularak oturum izni iskan almak gerekiyor. Bu durumda iskan nedir? Nasıl alınır? İşte yanıtı...

Ankara Yenimahalle'de 900 binaya iskan verildi!

Ankara' nın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, göreve geldiğinden beri Demet evler semtinde bulunan 900 binaya iskan vererek ev ve iş yeri sahiplerinin yüzünü güldürdü.