19 / 04 / 2024

İskansız yapının riskleri nelerdir?

 İskansız yapının riskleri nelerdir?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenlenen belge olarak ifade ediliyor. Peki ikansız yapının riskleri nelerdir? İşte yanıtı...


 İskansız yapının riskleri nelerdir?


Bir yapıda iskan ruhsatı bulunmaması o yapı içinde can ve mal kaybı tehlikesi oluşturmaktadır. İskansız binalarda şantiye elektriği kullanılacağından dolayı bu durum elektrikli ev aletlerinin zarar görmesine sebep olabilir hatta yangınlara yol açabilir. 


Binada elektrik ve su hizmeti belediye tarafından sağlanmadığından dolayı şantiye elektriği ve suyu için tüm daire sahipleri ortak sayaç kullanacağından bu durum kişiler arasında da problem yaratabilir. Ortak sayaç ile fatura bölünerek ödeneceğinden az tüketim yapan daire sahiplerinin çok ödeme yapması problem çıkarabilir. 


Ayrıca belediye elektrik ve su hizmetini sağlamadığı için kullanılmak zorunda kalınan şantiye suyu ve elektriği ödemeleri belirli bir kotanın aşımı halinde iki katı ödemeye sebep olacaktır.