26 / 04 / 2024

İmar barışı son başvuru tarihi

İmar barışı başvuruları için son 15 gün!

İmar Barışı başvuruları için son günlere giriliyor. Başvuru yapmak için son gün 15 Haziran. İmar Barışına toplam ne kadar başvuru yapıldı?

İmar barışı 11 milyon vatandaşın yüzünü güldürdü!

İmar barışı ile mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan yaklaşık 11 milyondan fazla vatandaşın yüzü güldü. Toplanan bedel 18 milyar TL'yi geçti. Başvurular 15 Haziran’da, yapı kayıt bedeli ödemeleri de 30 Haziran’da bitiyor...

5 bin 300 imar barışı fırsatçısı yakayı ele verdi!

Hükümet, imar barışı fırsatçılarına da göz açtırmıyor. 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan kaçak yapılar takibe alındı. Türkiye genelinde 5 bin 300 kişinin yapı kayıt belgesi iptal edildi.

İmar barışı başvuruları için son ay!

Türkiye'de 13 milyon kaçak yapının kayıt altına alınmasını amaçlayan imar affı uygulaması kapsamında başvuru süreci devam ediyor. Uygulamaya başvurular 15 Haziran tarihine kadar alınacak.

İmar barışı başvuruları devam ediyor mu?

13 milyon kaçak yapıyı ilgilendiren imar barışına yaklaşık 10.5 milyon vatandaş başvuru yaptı. Peki imar barışı başvuruları devam ediyor mu?

İmar barışında yüzde 100 katılım gerekli!

Kentsel dönüşümde olduğu gibi imar barışında da bazı hak sahipleri sürecin tıkanmasına sebep oluyor. 20 daireli bir apartmanda eğer 1 kişi hayır derse tapu verilmiyor.