29 / 03 / 2024

Platin Group Fikirtepe'de sözleşmeyi imzaladı!

Platin Group Fikirtepe'de sözleşmeyi imzaladı!

Platin-Panaroma ve Acar Şirketler Grup Ortaklığı Fikirtepeli Ortakları ile yemekte buluştular. Fikirtepe'de kat karşılığı sözleşme imzalayarak anlaştıkları ada içerisinde kendilerine imza vermiş veya vermemiş tüm ada maliklerinin davetli olduğu yemekli bir sunum gerçekleştirildi. Platin-Panaroma ve Acar Grup Ortaklığı vermeyi vaat ettikleri Banka Teminat Mektubu ile Fikirtepe'de ilk teminat veren firma olduklarını iddia ettiler.



Vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen yemekli toplantıda, Platin Grup Ortaklarından; Panorama Armağan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Armağan , Acar Şirketler Grubu Ceo' su ve yönetim kurulu üyesi Beşir Acar , Eyüp Günarslan ve Ortadoğu Hastahaneleri'nin sahibi Engin Şahin Beyler de hazır bulundular. Dün akşam saat 18:00 de Bakkalköy Zübeyde Hanım Öğretmenevinde yapılan toplantıya katılım yüksek oldu. Platin Grup Yönetim Kurulu Üyesi Dural Çırak'tan Banka Garantisi Müjdeli Açılış Konuşması Platin Grup Yönetim kurulu üyesi Dural Çırak Fikirtepe'de hiç bir firmanın bankalardan teminat mektubu bile alamıyor olmasına rağmen kendilerinin 4-5 bankadan kendi yapacakları proje için garantörlük sağladıklarını ve bankaların kendilerine garantör olacakları iddiasında bulunarak vatandaşları müjdeledi. 


Fikirtepe'de ilk Banka Garantörlüğünde Proje Yapımı Sözü ...


Fikirtepe Haber'e konuşan bazı ada sakinleri, daha önceden hangi firma teminat veriyor ki biz verelim  şeklinde sözlere atıfta bulunarak '' Demek ki, zorlayınca ve isteyince oluyormuş '' diyerek diğer adalara ve firmalara göndermelerde bulundular. Çırak, daha önceden ortakları olduğunu söylediğini fakat vatandaşlar tarafından farklı istekler olmaması için tanıtmadıklarını ama bugün hedefledikleri imza oranına yaklaştıkları için artık ortakları tanıtmakta bir beis görmediklerini söyledi.


 Platin Group Fikirtepe


Grup olarak 2015 Hedefleri


Daha önceden hiç inşaat işi yapmadıklarını yineleyen Dural Çırak ana sektörünün inşaat olduğunu açıkladıkları Panaroma Armağan Grup ve Acar Şirketler grubu ile beraber 2015 yılında ki hedeflerinin 10.000 daire yapmak olduğunu söyledi.. 


Ortakların diğer iş kolları

Dural çırak açıklamalarında mevcut ortaklık olarak 300 benzin istasyona sahip olduklarını belirterek Türkiye'nin kömürünün yüzde 80'nini kendilerinin verdiği iddiasında bulundu. Çırak açıklamalarında, üçüncü köprünün betonunu kendilerinin verdiğini söyledikten sonra Fikirtepe'de ilk defa yıkımdan sonra ilk beton santralinide kendileri tarafından kurulacağını söyledi. Çırak, araç parkurlarının kendilerine ait olduğunu ve 1000 araçlık vinçler vs. bir parka sahip olduklarını söyledi.


Platin GrOup sözleşme imzalamaya devam ettikleri adada yüzde kaç oran yakaladılar ?


Platin - Panaroma ve Acar Şirketler Ortaklığı bugün yüzde 100 anlaşamadıkları ancak yüzde 60 oranında anlaştıklarını iddia ettikleri ada için bir bankadan teminat mektubu alarak garantörlük sağladıklarını iddia ederek vatandaşların imzalarını tamamlamaları mukabilinde Haziran ayında ilk kazmayı vurmayı düşündüklerini söylediler. 3 farklı seçenekli proje hazırlığı halkın beğenisine sunuldu.


Yönetim kurulu üyesi Dural Çırak Beyin Açılış konuşması ile arsa maliklerine hazırlanan 3 seçenekli proje görselleri gösteriminin ardından Panaroma - Armağan Grubu Adına Murat Armağan da bir konuşma yaparak kendi faaliyet gösterdikleri iş sektörleri hakkında bilgiler verdi. Armağan, Fikirtepede yapacakları projeyi banka garantörlüğü altında yapmaktan gurur duyduklarını belirterek hayırlı olması temennisinde bulundu. 


 Platin Group Fikirtepe


Vatandaşlardan ada satışı ve sözleşmenin düzeltilmemesi tepkisi

Toplantıda söz alan vatandaşların Platin İnşaat'ın verdiği sözlerde durmadığı ve kendilerini muhatap almayarak sözleşmede her hangi bir düzeltmeye yanaşmadığı yönündeki sözlü iddiaları üzerine başka bir grup arsa sahibinin de karşılık vermesi sonucu sözlü tartışmanın yaşanmasına neden oldu. Vatandaşlardan adayı satıyorsunuz suçlamasına karşılık Dural Çırak'ın, kendilerinin adayı satmadıklarını ve ortak aldıklarını söyleyerek vatandaştan sözünü düzeltmesi yönünde uyarıda bulunmasına sebep oldu...Çırak ayriyeten kamulaştırmaya baş vurmayı düşünmediklerini ve herkesin gönül rızalığı ile anlaşmasını istediklerini ancak mecbur kalmaları durumunda böyle bir imkanın olduğunu söylemesi vatandaşlar arasında imza atan atmayan yönünde gerilimin artmasına sebep oldu. 


Toplantıda vatandaşlar arasında gerginlik


Bu tartışmaların artması üzerine toplantı, firmanın avukatının ve yönetim Kurulu üyesi Dural Çırak'ın vatandaşların istedikleri zaman gelerek sözleşmede aykırı gördükleri yanlış anlamalara neden olan maddeler ile ilgili gerekli düzeltmeyi de yapabilecekleri yönündeki açıklamalarla sonlandırıldı. Yapılan son açıklamaların ardından artan gerilim ve gerginliğe rağmen diğer vatandaşların ve yetkililerin araya girmesi sonucu olaysız bir şekilde dağılması ile toplantı bitirildi.


Toplantı esnasında, Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Dernek Başkanı Yasin BEKTAŞ'ın görüştüğü Platin Grup Yönetim Kurulu üyesi Dural Çırak ve İmza atmayan bazı vatandaşların oluruyla, Dernek aracılığı ile İmza atmayan vatandaşlarla, Platin Grup yöneticileri'nin ilerleyen günlerde tekrar bir araya gelerek sözleşme şartları üzerinde yeniden görüşmeleri ve yanlış anlaşılmaların ortadan kaldırılması için yeni girişimlerin yapılması bekleniyor...



Fikirtepe Haber



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler