29 / 03 / 2024

İZTO'ya kayıt yaptıranların sayısı yüzde 6 arttı!

 İZTO'ya kayıt yaptıranların sayısı yüzde 6 arttı!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yerel seçimlerin yapıldığı ve siyasi atmosferin son derece gergin olduğu dönemde, İZTO'ya kayıt yaptıran yeni üye sayısının yüzde 6 oranında arttığını söyledi.



Demirtaş, "Siyasi atmosferin ekonomiyi de olumsuz etkilediği bir dönemde Odamıza 2589 yeni firma kayıt yaptırdı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 2445 firma Odamıza kayıt yaptırmıştı. Bu artış İzmir'de ekonominin hareketliliğin devam ettiğinin göstermesi açısından sevindirici bir gösterge" diye konuştu. Bu yılın ilk 4 ayında ise kapanma, terk nedeniyle İZTO'dan kaydını sildiıen üye sayısı ise 1055 olduğunu belirten Demirtaş, "Yani yılın ilk dört ayında yeni kayıt yaptıran üye sayımız kayıt sildiren üye sayımızdan yüzde 150 daha fazla. Geçtiğimiz yılın ilk dört ayında kaydını sildiren üye sayımız ise lÖ04'dü" dedi.

 

Bu yılın ilk dört ayında en fazla yeni kayıt yaptıran yenin Bina Yapım ve Onarım Meslek Komitesi'nde olduğunu belirten Demirtaş, "Bu meslek komitesinde 389 yeni üyemiz kayıt yaptırmış. İnşaat malzemeleri, mimarlık, altyapı müteahhitleri, tesisat gibi inşaat sektörlerindeki diğer komiteleri de topladığımızda yeni kayıt yaptıran firma sayısı 500'ii geçiyor. Yani odamıza kayıt yaptıran her 5 üyeden birisi inşaat sektörüyle ilgili. Bu İzmir'de inşaat sektöründeki ciddi hareketliliği gösteriyor. Kentsel dönüşümün hızlanmasıyla birlikte bu hareketlilik daha da büyüyecektir. İzmir'de inşaat sektörünün ciddi gücü ve daha da kullanabileceği potansiyeli var" diye konuştu. 


Ege Telgraf