18 / 04 / 2024

Ömer Çelik: Çeşme turizm imar planları Ocak 2014'te hazır olacak!

 Ömer Çelik: Çeşme turizm imar planları Ocak 2014'te hazır olacak!

Rus, Katar ve Dubaili yatırımcıların 2 milyar dolarlık yatırım planladığı Çeşme, Ankara'dan gelecek imar müjdesini bekliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik "Çeşme turizm imar planları Ocak 2014'te hazır olacak" dedi....



Çeşmeli turizmciler, geçtiğimiz Ekim ayında  Mövenpick Oteli'nde biraraya geldikleri Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in, "Çeşme'nin imar planları üzerinde çalışmalar son aşamaya geldi. Planlar, Ocak 2014'te elinizde olacak" sözlerinin gerçekleşmesini bekliyor. 


Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Yakup Demir, Çiftlikköy'de Pırlanta Plajı'ndan Alaçatı Marina'ya kadar olan alan için beklenen planların ilçe turizmine büyük ivme kazandıracağını belirterek, "Bakan Çelik'ten Çeşme'nin önünü açacak imar planı müjdesini bekliyoruz" dedi. 



TARAFLARI TOPLAYALIM

Aynı toplantıda imar planları ile ilgili dava konusunun da gündeme geldiğini kaydeden Demir, "Bakan Çelik aynı görüşmede dava edilmediği takdirde Bakanlık onaylı planların yürürlüğe gireceğini belirtmişti. Dava riskine karşı geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirme önerimiz devam ediyor. Mimarlar odası, çevre mühendisleri, sivil toplum kuruluşları ile geniş kapsamlı bir toplantıda plan detaylarını ele alalım. İtiraz noktaları oluşursa, ilan öncesi görüş alışverişi ile sorunun çözümünü öneriyoruz" diye konuştu. 

Çeşme turizminin uzun bir süredir atılım için beklediğini, termal kullanımının artışı ile birlikte ilçe turizminin deniz, kum güneş turizminden 12 ay turizm hedefine adım adım ilerlediğini kaydeden Demir, "Planların temalı yani termal, gol, sörf gibi ilçeye uygun, butik yatırımları özendirecek şekilde açıklanmasını diliyoruz" dedi. 


22. YILA SARKMASIN 

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ise 21 yıldır imar planı bekleyen ilçenin bekleyişinin son bulmasını diledi. İlçenin en büyük ihtiyacının kış turizmi olduğuna değinen Tütüncüoğlu, "Görüştüğümüz tüm firmalar ilçemize her hafta bin 500 turist getirebileceklerini fakat bunun için ihtiyaç duydukları kaliteli yatak kapasitesinin 30 bin olduğunu söylüyor. Bunun için otel sayısını artırmak istiyoruz. 

Tek eksiğimiz plan. Dileğimiz 21 yıllık bekleyişin sona ermesi ve ilçemizi turizmde hak ettiği noktaya taşıyacak planların vakit yitirilmeden açıklanması" diye konuştu.



Habertürk Egeli/Nihat DELİBAŞI