29 / 04 / 2024

Key ödemeleri 2014!

Key ödemeleri 2014!

Yeni KEY listesi Resmi Gazete' nin mükerrer sayısında yayımlandı. Konut Edindirme Yardımı kapsamında ödeme yapılacak hak sahipleri belli oldu. İşte Key ödemeleri 2014...


Key nedir?

KEY; Konut Edindirme Yardımı, çalışanların ücretlerinden belli bir oranda paranın kesilmesiyle işleyen vergidir. Key'de amaç toplanan paraların konut edindirme fonuna devredilip çalışanların emekliliklerinde kolayca ev sahibi olmasıdır.



Key ödemelerinden kimler yararlanabilir?

-Memur: Kurumlarda çalışan işçi ve sözleşmeli personel dışında kalan, seçimle gelen dahil, bütün personeldir. 

- İşçi: (10) veya (10)'dan fazla işçi çalıştırın işyerlerinde bir hizmet aktine istinaden sürekli olarak çalışan kişilerdir. 

- Emekli: Sosyal güvenlik kanunlarına göre emeklilik, yaşlılık, adi malullük ve vazife malullüğü aylığı alanlardır. 

- Sözleşmeli Personel: Personel kanunları, özel kanunlar, yönetmelikler ve statüler gereği kadrolu veya kadrosuz olarak sözleşmeli statüde çalışanlardır. 

- Çalışanlar: Memurlar, işçiler ve yardımdan yararlanmayı talep eden sözleşmeli personeldir. 



Key ödemeleri 2014

24 Şubat 2014 tarihinde 28923 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de; 5939 sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun ve konut edindirme yardımı hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik ile 5664 sayılı konut edindirme yardımı hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair kanuna 662 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 73 üncü maddesi ile eklenen hükmüne göre tespit edilen hak sahiplerinin listesi yayımlandı. Tebliğe göre, ödemelerde T.C. kimlik numarasının ibrazı zorunlu.



2014 Key ödeme listesi

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin hazırladığı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahipleri Listesine http://www.keyodemeleri.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. 2014 Key ödeme listesine bu adresten ulaşabilirsiniz.



Key ödemeleri sorgulama 2014

Key ödemeleri sorgulama 2014 kapsamında sorgulama yapmak için TC Kimlik numarası şartı koşuluyor. TC Kimlik numarası ile http://www.keyodemeleri.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.



Key ödemeleri itiraz dilekçesi nereye veriliyor?

Key Ödemesi’ni hak ettiğini düşünenler ancak sorgulamalarda ve listelerde hiç bir şekilde ismini göremeyenler veya eksik hesaplandığını düşünenler bir itiraz dilekçesi hazırlayabiliyor. İtiraz dilekçesi  Kamu Kurumu ve Özel Kurum Çalışanı Key Ödemeleri İtiraz Dilekçesi olmak üzere 2 şekilde hazırlanabiliyor.



Esra Nur AÇKI/Konuttimes.com