16 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi 2.taksit ödemeleri bugün başlıyor!

 Kira gelir vergisi 2.taksit ödemeleri bugün başlıyor!

2014 yılında elde edilen kira gelirinin istisna tutarını aşması durumunda 2015 yılında kira gelir vergisi ödenmesi gerekiyor.İki taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri bugün başlıyor..


Kira gelir vergisi 2.taksit ödemeleri bugün başlıyor!

Gayrimenkul sermaye iradı olarak da bilinen kira gelir vergisi, bir önceki yıl içerisinde elde edilen kira gelirinin belirlenen istisna bedelinden yüksek olması durumunda ödeniyor.

Kira gelir vergisi bu sene 1 Ocak-31 Aralık 2014 tarihleri arasında elde edilen gelirler için ödeniyor.Vergi için söz konusu istisna bedeli her sene yeniden belirleniyor. Ayrıca bu bedel konut ve işyerleri vergileri için ayrı ayrı tespit ediliyor. 

2015 yılınfa ödenecek kira gelir vergisi için istisna bedeli 3.300 TL olarak belirlendi. Buna göre 3.200 TL istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.

1 Ocak-31 Aralık 2014 tarihleri arasında elde edilen işyeri kira gelirinin her bir ortağın hissesine düşen miktarının 27.000 TL istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.

Kira gelir vergisi, gelirin elde edildiği seneyi takip eden senede iki eşit taksit şeklinde ödeniyor. 2014 yılında elde edilen kira geliri için verginin 1. taksiti Mart ayında ödendi. 

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri bugün başlıyor.Mükelleflerin 1-31 Temmuz 2015 tarihleri arasında vergiyi ödemeleri gerekiyor.

İnternet üzerinden kira gelir vergisi ödeme!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com