29 / 03 / 2024

Fikret Orman: Mali tablolar Vodafone Arena’nın tamamlanmasıyla düzelecek!

 Fikret Orman: Mali tablolar Vodafone Arena’nın tamamlanmasıyla düzelecek!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray ile aradaki gelir farkının 100 milyon Euro’ya çıktığını açıkladı. Orman "Vodafone Arena’nın tamamlanmasıyla bu fark ortadan kalkacak” dedi.



Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray ile aradaki gelir farkının 100 milyon Euro’ya çıktığını açıkladı. Mali tabloların Vodafone Arena’nın tamamlanmasıyla düzeleceğini belirten Orman, “Arena tamamlanınca yılda 45 milyon Euro daha kazanacağız. Linsanslı taraftar ürünü satışları, yeni sponsorluklar ve Avrupa Kupası gelirleri de eklenince bu fark kapanacak. Galatasaray 157, Fenerbahçe 127, Beşiktaş ise 50 milyon Euro’luk gelire sahip” dedi.


Arena’nın 120 milyon TL’ye mal olacağını anlatan Fikret Orman, “Statta maç günü ve sponsor gelirlerinin yanı sıra çok amaçlı alanlar planlıyoruz. Stadın içerisinde dev bir restoran yer alacak. SPA merkezi kurulacak. Otoparktan yılda 3 milyon dolar gelir elde edilecek. Locaların maç günü dışında kullanımı için toplantı odaları yer alacak. Akıllı biletleme ile geçiş teknolojileri kullanılacak” şeklinde konuştu.


SPONSORLUKLAR


Son 8 ayda yaptıkları sponsorluk anlaşmalarına da dikkat çeken Fikret Orman, “Vodafone ile anlaşma Türk futbolu için de çok önemliydi. Mevcut bir sponsorla anlaşma yapmadık. Yeni bir şirketle anlaştık. Beko da tekrar Beşiktaş’a döndü. Bahçeşehir Üniversitesi, İntegral Forex, Kalde ile yapılan sponsorluk anlaşmaları da mali tablolarımızı düzeltmek için çok önemli adımlar oldu” dedi.Lisanslı taraftar ürünü satışlarının 40 milyon TL olduğunu belirten Orman, “43 tane Kartal Yuvası bulunuyor. Bunlar 2015 sonunda 60’a çıkacak. Lisanslı taraftar ürünü satışından yılda 80 milyon lira elde edeceğiz” dedi. Türk futbol endüstrisinin hızla büyüdüğüne işaret eden Orman, şöyle konuştu: “Galatasaray ve Fenerbahçe Avrupa’nın en çok kazanan kulüpleri arasında. Vodafone Arena’nın tamamlanmasıyla Beşiktaş da rakiplerinin elde ettiği gelire ulaşacak. 3 yıl içerisinde üç büyük kulübün gelirlerinin 1 milyar doları yakalayacağını tahmin ediyorum. Bir kaç yıl sonra Beşiktaş ve diğer kulüpler futbolcu ihracatıyla da gündeme gelecek.”


1 milyon dolarlık loca


KISA sürede 30 adet loca satışı gerçekleştirdiklerini belirten Fikret Orman, “30 locanın da ön satışını yaptık. Tanıtımı yapılmadan 60 adet loca için imzalar atıldı. Bu locaları üç yıllık satıyoruz. VİP koltukların satışı da başladı. Localarda koltuk başına fiyatlar 3250 dolar ile 12 bin dolar arasında değişiyor. En pahalısı yaklaşık 1 milyon dolarlık 33 kişilik loca olacak” diye konuştu.



Hürriyet