28 / 03 / 2024

Fenerbahçe ve Beşiktaş, stadyumlarının tapusunu isteyecek!

 Fenerbahçe ve Beşiktaş, stadyumlarının tapusunu isteyecek!

Fikret Orman, "Statları biz yapıyoruz kulübün kaynakları ile yapılıyor. 1 kuruş kamu desteği almadık. Aziz Yıldırım ile birlikte Başbakan'a gidip bu statların tapularını isteyeceğiz. Neyse parasını ödeyeceğiz. Stadın sponsor gelirinden yüzde 25'ini GSGM'ye veriyoruz, tapuyu alıp bu parayı ödemekten kurtulmak istiyoruz" dedi.


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena Stadı'nın tapusunu almak için Ankara'ya gideceğini kaydetti. Orman, "Statları biz yapıyoruz kulübün kaynakları ile yapılıyor. 1 kuruş kamu desteği almadık. Aziz Yıldırım ile birlikte Başbakan'a gidip bu statların tapularını isteyeceğiz. Neyse parasını ödeyeceğiz. Stadın sponsor gelirinden yüzde 25'ini GSGM'ye veriyoruz, tapuyu alıp bu parayı ödemekten kurtulmak istiyoruz" dedi.


Gece yarısından sonra çalışıyoruz


Başkan Fikret Orman, Vodafone Arena Stadı'nın inşaatında gece çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi. Orman, "Sadece 22.00-06.00 arasında çalışabiliyoruz. Stadyumun temeli, deniz seviyesinin altında. Telekom Arena'dan çok daha zor bir proje. Bugüne keder 50 milyon dolar harcadık" yorumunu yaptı.


Biz yanlış yapmadık


UEFA'nın Finansal Fair-Play çerçevesinde Beşiktaş hakkında inceleme başlatmasıyla ilgili olarak Başkan Orman iddialı konuştu. Orman, "UEFA şirketleri inceliyor. Bilançolarını izliyor, aktifpasiflerine bakıyor. Söz konusu inceleme 2012-13 dönemine ilişkin. Buradan gelecek bir cezai müeyyide söz konusu değil. Bu rutin bir incelemedir" dedi.


Hedefimiz 400 milyon dolar


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, stadın yapım aşaması ve kulübün ekonomik durumu ile ilgili açıklamalar yaptı. Orman, "Yıllık gelirimiz 80 milyon lira. Bu gelirle borcumuzu kapatmak neredeyse imkansız. O halde gelir artırıcı tedbirler geliştirmeliyiz" diye konuştu. Vodafone Arena ile birlikte sponsorluk gelirlerinin 217,5 milyon dolara ulaştığını kaydeden Orman şöyle devam etti: "2018'e kadar stadın isim hakkı Vodafone'da. 111 milyon dolarlık sponsorluk anlaşmasına ilave olarak Vodafone ile göğüs sponsorluğu konusunda da 2019'a kadar 29 milyon dolarlık anlaşma sağladık. Localar ve VIP koltuklardan 35,5 milyon dolar gelir sağlandı. Yeni statla birlikte ciromuz 200-220 milyon dolara çıkacak. Şampiyonlar Ligi'ne katılma durumu olursa da 400 milyon dolarları bulacak."


Aysal'a serzeniş


Başkan Fikret Orman, G.Saray Başkanı Ünal Aysal'a da serzenişte bulunarak şu ifadeleri kullandı: Galatasaray Başkanı Aysal'ın, 'Fener şöyle, Beşiktaş böyle' demesini yadırgadım, etik bulmadım. Biz, rakiplerimizle alakalı böyle değerlendirmelerde bulunmamaya dikkat ettik, yanlış buluyorum. Bu UEFA kuralları Avrupa'daki rakiplerle ilgili bir şey.


Sahte 'Feda' üzdü


Forma satış gelirleri hakkında bilgi veren başkan Orman, 2011-12 sezonunda 66 bin olan satış adetini, sadece bu yılın ilk üç ayında 2 katına çıkardıklarını belirtti. Geçtiğimiz sezonu 213 bin adet ile kapatan Kartal'ın, yıl sonu hedefi ise 300 bin seviyesinde. Orman, mağaza sayısının da 28'den 53 çıktığını açıkladı.


Yeni salon yolda


Başkan Orman, yatırımların sadece futbola değil amatör branşlara da yapıldığını söyledi. Orman "Çok yakında büyük bir spor salonu da yapmayı planlıyoruz. Şehrin merkezinde hatta Beşiktaş'ta olacak. Daha fazla söyleyemem, çünkü bir şeyin olmasını istemiyorsanız, onu anlatırsınız" dedi.