29 / 03 / 2024

Adana'nın en önemli sorunu çarpık kentleşme!

 Adana'nın en önemli sorunu çarpık kentleşme!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer ve yönetim kurulu üyeleri Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Adana kentinin en önemli sorunu çarpık kentleşme dedi...



İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer ve yönetim kurulu üyeleri Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 


Zeydan Karalar'a başarı dileklerini ileten Nazım Biçer, İMO Adana Şube olarak Adana'ya katkı vermeye hazır olduklarını belirterek yerel yönetimlerle meslek odalarının işbirliği içinde çalışmalarının önemine değindi. 

Başkan Nazım Biçer Adana kentinin en önemli sorunlarından birinin çarpık kentleşme olduğunu, bu nedenle de kentsel dönüşümün önemli olduğunu ancak konunun sosyal, ekonomik, kültürel ve insani boyutlarıyla birlikte ele alınması gerektiğini vurguladı. Başkan Zeydan Karalar'ın, Seyhan İlçesi için bu konuda önemli adamlar atacağına inandıklarını belirtti. 


Nazım Biçer; "Ne yazık ki, çoğunlukla kentsel dönüşüm yalnızca yıkıp yeniden yapmak olarak algılanıyor ve TOKİ eliyle yapılan uygulamalarda mağduriyetlere neden olunuyor. Kentsel dönüşüm uygulamalarında dar gelirlilerin mülklerini ve birikimlerini kaybedecekleri, çözümsüz kalacakları koşulları yaratmamak gerekir, esas alınması gereken mahallelik kavramı korunarak, sosyal ilişkilerin geliştirilmesi sağlanarak vatandaşın depreme dayanıklı, sağlıklı konutlarda oturmasını sağlamaktır" dedi.



Adalet Gazetesi 





Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016