19 / 04 / 2024

Adana'nın ilk millet bahçesi tamamlanıyor!

Adana'nın ilk millet bahçesi tamamlanıyor!

Adana'nın 130 dönüm alan üzerinde kurulan ilk millet bahçesi açılış için gün sayıyor. Son rötuşları yapılan millet bahçesinde bir çok iş tamamlama aşamasında.


Adana'nın 130 dönüm alana sahip ilk millet bahçesi açılış için gün sayıyor. Son rötuşları yapılan millet bahçesinin kısa sürede hizmete açılması planlanıyor.


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Yüreğir Belediye Başkan Mahmut Çelikcan, yapımı hızlı şekilde tamamlanan alan ile ilgili ''Adana, içerisinde bir çok ilklerin olacağı yeni bir alana kavuşuyor. Vatandaşlarımızı Seyhan Nehri ile buluşturuyoruz'' şeklinde konuştu.


Yapılan hizmetlerle Yüreğir'in cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Başkan Çelikcan, sosyal ve kültürel belediyeciliğin en güzel örneklerini Yüreğir'de hayata geçirdiklerini hatırlatan Çelikcan, "2018 yılının başın inşaatını başlattığımız millet bahçesinin içerisinde zip coaster, hayal yeli, botanik park, su kayağı tesisi, optimist marina, yelken spor kulübü,seyir terasları,deniz feneri, engelli lokalleri, anfi tiyatro, festival meydanı ve bir çok sosyal donatı yapıldı. Bunun yanı sıra bisiklet yolları, yürüyüş parkurları, geniş kapasiteli otopark da mevcut. Buraya gelen vatandaşlarımız aileleriyle birlikte akşama kadar vakit geçirebileceklerdir'' ifadelerini kullandı.


Millet bahçesi inşaatının çok hızlı bir şekilde tamamlandığını kaydeden Çelikcan, şu ifadeleri kullandı: "Atıl durumda olan kamu alanını Adanalı vatandaşlarımızın hizmetine açarak insanlarımızı Seyhan Nehri ile buluşturacağız. İçerisinde bir çok ilklerin olacağı alanı ilk başta Seyhan Nehri kenarında olduğu için Kıyıpark olarak düşünmüştük.  Cumhurbaşkanımız millet bahçelerini gündeme getirdiğinde millet bahçesinde olanlar fazlasıyla bizim yaptığımız alanda mevcuttu."