17 / 05 / 2024

Zorunlu deprem sigortası nerede yapılır?

Zorunlu deprem sigortası nerede yapılır?

Devlet tarafından zorunlu tutulan zorunlu deprem sigortası, meydana gelebilecek depremlerin vereceği maddi zararların teminatı için yapılması gerekiyor. Peki zorunlu deprem sigortası nerede yapılır?


Zorunlu deprem sigortası nerede yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası ile; depremin, deprem sonucu yangının, deprem sonucu infilakın ve deprem sonucu yer kaymasının sigortalı binalarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar güvence altına alınmış oluyor. 


Bina için temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, bahçe duvarları, istinat duvarları, tavan ve tabanlar, merpenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar, bacalar ve yapının benzer nitelikteki tamamlayıcı kısımlarında meydana gelen zararlar zorunlu deprem sigortası kapsamına giriyor.


Kamuya ait binalar, köy yerleşim alanlarında yapılan binalar, iş yerleri, inşaatı henüz tamamlanmamış binalar, 27 Aralık 1999 tarihinden sonra mesken olarak inşa edilmiş olan ancak inşaat ruhsatı bulunmayan bağımsız bölümler ve binalar, tapuya kayıtlı bulunmayan ve hazine arazileri üzerine inşa edilmiş binalar ise zorunlu deprem sigortasına dahil edilmiyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası ’nın süresi bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. Sigorta sözleşmesinin her sene poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. Peki zorunlu deprem sigortası nerede yapılır?


Zorunlu deprem sigortası yaptırmak için, DASK için gereken belgelerle en yakın deprem sigortası düzenleyen sigorta acentesine gitmek yeterli oluyor. 


* DASK Çağrı Merkezi: 0 (212) 368 0 800

* DASK'ın internet sitesi

* Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi düzenleyen sigorta acentesine başvurulabiliyor.

* DASK poliçesi düzenleyen sigorta acentaları

* DASK poliçesi düzenleyen bankalar

Zorunlu deprem sigortası 2015 fiyatları!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com