17 / 05 / 2024

Zorunlu deprem sigortası nasıl yaptırılır?

Zorunlu deprem sigortası nasıl yaptırılır?

Zorunlu deprem sigortası,deprem kuşağında ve sürekli risk altında bulunan yapıları depremin olası zararlarından korumayı amaçlıyor.Peki zorunlu deprem sigortası nasıl yaptırılır?


Zorunlu deprem sigortası nasıl yaptırılır?

Depremin yarattığı zararların etkisi süresini en aza indirgemek ve insanların normal hayatlarına hemen dönmelerini sağlayabilmek için deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor.


Yıllık olarak düzenlenen zorunlu deprem sigortasına yatırılan deprem primleri, olası bir depremin teminatı olarak birikiyor.Zorunlu deprem sigortası yaptırmak için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Söz konusu belgeler aşağıda sıralanıyor.


-Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

-Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

-Sigortalanacak yerin açık adresi

-Tapu bilgileri 

-Binanın inşa yılı 

-Binanın yapı tarzı

-Binanın toplam kat sayısı

-Binanın hasar durumu 

-Meskenin  brüt yüzölçümü 

-Meskenin  kullanım şekli.


Zorunlu deprem sigortası yaptırmak için ALO DASK'tan bilgi alınabiliyor ya da size en yakın DASK poliçesi düzenleyen sigorta acentesine gidilebiliyor.Bunun için ödenmesi gereken zorunlu deprem sigortası bedelini yatırmak ve DASK için gerekli bilgi ve belgeleri temin etmek yeterli oluyor.


Deprem sigortası fiyatlarının belirlenirken deprem sonrasında alınabilecek en yüksek limiti belirleyen sigorta bedeli bir diğer deyişle teminat tutarının bulunması gerekiyor. Belirlenen teminat tutarı, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde zorunlu deprem sigorta bedeli bulunmuş oluyor.

Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2015!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com