03 / 05 / 2024

Zorunlu deprem sigortası nasıl yapılır?

 Zorunlu deprem sigortası nasıl yapılır?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, olası bir depremde konutları güvence altına almak için yapılıyor.Çelik, betonarme karkas yapılar ve yığma kagir yapılar için zorunlu tutulan zorunlu deprem sigortası nasıl yapılır?


Zorunlu deprem sigortası nasıl yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası,yaptırılması zorunlu olan; olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlayan ve yıllık olarak düzenlenen bir sigorta olarak ifade ediliyor.

Zorun deprem sigortası,depremin sebep konutlarda sebep olduğu maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor. Zorunlu deprem sigortasının süresi ise bir yıl oluyor. Bu süre dolduğunda her yıl sözleşmenin yenilenmesi gerekiyor.

Söz konusu sigorta, çelik, betonarme karkas yapılarda; yığma kâgir, karkas olmayan ve taşıyıcı duvarları moloz taş, kesme taş, tuğla veya boşluklu, boşluksuz beton briket gibi malzemeden yapılan, döşeme, merpen ve tavanları beton veya betonarme olan yapılarda zorunlu tutuluyor.Peki zorunlu deprem sigortası nasıl yapılır?

Zorunlu deprem sigortası yaptırmak için için gereken belgelerle en yakın deprem sigortası düzenleyen sigorta acentesine gitmek yeterli oluyor.Deprem sigortası gerekli belgeler şu şekilde:

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım şekli 

Sigorta acenteleri dışında başvuru yapılabilen diğer başvuru noktaları ise zorunlu deprem sigortası çağrı merkezi: 0 (212) 368 0 800,dzorunlu deprem sigortası internet sitesi,zorunlu deprem sigortası düzenleyen bankalardır.

Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com