18 / 05 / 2024

Zorunlu deprem sigortası kaç yılda bir yapılır?

Zorunlu deprem sigortası kaç yılda bir yapılır?

Olası bir depremin vereceği maddi zararların güvencesi için yapılara zorunlu deprem sigortasının yapılması gerekiyor. Peki zorunlu deprem sigortası kaç yılda bir yapılır?


Zorunlu deprem sigortası kaç yılda bir yapılır?

Deprem kuşağında ve sürekli risk altında bulunan ülkemizdeki yapıları depremin olası zararlarından korumayı amaçlayan Zorunlu Deprem Sigortası,  tüm binalar için gerekli olmasının yanı sıra devlet tarafından yaptırılması şart koşulan bir sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor.


SÖz konusu sigortayı yaptırmak için birtakım işlemleri yerine getirmek gerekiyor.Öncelikle gerekli evrakları temin edip en yakın sigorta acentesine yada bankaya gitmek gerekiyor.Daha sonrada zorunlu deprem sigortası için belirlenen ücretn yatırılması gerekiyor.


Zorunlu deprem sigorta ücreti, binanın yer aldığı deprem bölgesine ve konutun yapısal özelliklerine göre belirleniyor.


Zorunlu deprem sigortası poliçesi sahiplerinden toplanan primler bir havuzda toplanıyor ve sadecedeprem sonucu sigortalı meskenlerdea oluşan hasarların giderilmesi için kullanılıyor. Başka bir yere aktarılamıyor.Peki zorunlu deprem sigortası kaç yılda bir yapılır? diyorsanız işte yanıtı...


Zorunlu deprem sigortasının yıllık olarak düzenlenmesi gerekiyor. Bu süre 1 yıl olarak karşımıza çıkıyor. Belirlenen bu sürenin son bulması halinde, DASK'ın yenilenmesi gerekiyor.

Zorunlu deprem sigortası yaptırmazsam ne olur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com