20 / 04 / 2024

Yeni tapu harcı ne olacak 2017?

Yeni tapu harcı ne olacak 2017?

Mecliste tapu harcını da kapsayan yeni düzenlemeler yapılıyor. Peki, yeni tapu harcı ne olacak 2017? Tapu harcı nasıl ödenecek? diyorsanız işte yanıtı...


Taşınmaz mal alım süreci içinde olan kimselerin tapudaki devir işlemleri için birtakım masrafları karşılamaları gerekiyor.Tapu masrafları, satış işleminin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Maliye Bakanlığınca yetki verilen kuruluşlar tarafından da bu harç tahsil olunabiliyor.


Mecliste tapu harcını da kapsayan yeni düzenlemeler yapılıyor.  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yeni düzenlemeyle, Bakanlar Kurulu'na, tapu harcı oranları ile inşaat sürecinde imzalanan sözleşmelerden alınan Damga Vergisi oranlarını farklı oranlarda belirleme yetkisi verildi.


Peki, yeni tapu harcı ne olacak 2017? Tapu harcı nasıl ödenecek? diyorsanız işte yanıtı...


Düzenlemeden sonraki yeni tapu harçları henüz belli olmadı. Yeni tapu harçları, Bakanlar Kurulu yetkisini kullandıktan sonra belli olacak. 

 

Şuanda tüm gayrimenkul tiplerinden tek oran olan binde 20 (yüzde 2) tahsil ediliyorken, Bakanlar Kurulu'nun alacağı karar ile bu oran çoğaltılmış olacak.


Bakanlar Kurulu, yeni yetkisi ile tapu harcını taşınmaz mallara, semtlere göre farklı oranlarda belirleyebilecek.




Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com