28 / 04 / 2024

Vergi barışı ilk taksiti ne zaman ödenecek?

Vergi barışı ilk taksiti ne zaman ödenecek?

2016 vergi barışı kapsamında vatandaşlar borçlarını peşin ve taksitli olmak üzere iki yöntemle ödeyebiliyor. Peki Vergi barışı ilk taksiti ne zaman ödenecek? diyorsanız işte yanıtı...


Vergi barışı ilk taksiti ne zaman ödenecek?

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı kanun ile beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelirler Maliye’ye bildirildiğinde vergi aslı ödeniyor, ceza ve faizler ise siliniyor. 


2016 vergi barışı; 30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait  Vergi, resim ve harçlar, 30 Haziran 2016 tarihinden önce verilen, Askerlik para cezası, Seçim para cezası,  Nüfus para cezası, Trafik idari para cezası, karayolları taşıma idari para cezası, Otoyollar ve köprülerden ihlalli geçiş para cezası, RTÜK tarafından verilen para cezalarını kapsıyor.


Maliye ile vergi barışı imzalamak isteyen kişilerin son başvuru tarihi 31 Ekim olduğundan son günlere kalmadan bir an önce başvuru yapması gerekiyor. Peki Vergi barışı ilk taksiti ne zaman ödenecek? diyorsanız işte yanıtı...


Vergi barışı ilk taksit ödemesi kasım ayında başlayacak. Sosyal güvenlik primlerinde is eilk taksit aralık ayında başlayacak.


Vatandaş 6-9-12-18 taksitle iki ayda bir ödeme yapılabilecek. Peşin ödemede büyük kolaylık sağlanıyor. İki kez geç ödeme imkanı getiriliyor. Bu yapılmazsa borç eski tutarına dönecek.  

Vergi barışı hangi yılları kapsıyor?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com