29 / 03 / 2024

Vergi barışı için son 6 gün!

 Vergi barışı için son 6 gün!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) borç yapılandırması yapacak olan mükellefler için son başvuru tarihinin 31 Ekim 2016 olduğunu açıkladı. Buna göre vergi barışı için son 6 gün bulunuyor...


Vergi barışı için son 6 gün!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun 19/08/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Bu kanuna göre her türlü vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri ve uygulanan zamlar, gümrük vergileri, trafik cezası, askerlik parası, müfus cezası, seçim cezası, HGS kaçak geçiş ücretleri, YURT-KUR öğrenim ve kredi borçları, Sosyal Güvenlik Kurumu ve belediyelere ilişkin tüm borçlar yapılandırılabiliyor. 


Ancak vergi borcu yapılandırma işleminin yapılabilmesi için söz konusu borcun 30 Haziran 2016 ve önceki dönemlerden olması gerekiyor. Temmuz ve bu aydan sonraki borçlar yasa kapsamına girmiyor. 


2016 Vergi barışından faydalanmak için vergi borcu yapılandırma başvurusunu son gününü geçirmeden yapmak gerekiyor. Vergi borcu yapılandırması ile ilgili bilgi veren Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), son başvuru tarihinin 31 Ekim olduğunu duyurdu. 31 Ekim'den sonra vergi borcu yapılandırması için yapılan başvurular geçersiz sayılacak.Buna göre vergi barışı için son 6 gün bulunuyor.


Online olarak vergi borcu sorgulamasını vergi borcu yapılandırma işleminden önce yapmak gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)'in mobil uygulaması ya da gib.gov.tr resmi internet sitesinden vergi borcunun olup olmadığı kolayca öğreniliyor. Vergi borcunuzun görülmesi durumunda yine aynı yerden vergi borcu yapılandırmasına ilişkin işlemleri gerçekleştirebiliyor. 

 

Vergi yapılandırma taksitleri ne zaman başlıyor?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com