20 / 04 / 2024

Üst kattan su akıyor nereye şikayet edilir?

Üst kattan su akıyor nereye şikayet edilir?

Genelde nereden geldiği bilinmeyen sular apartmandaki komşuların birbirlerine mal ettikleri kaçaklardan dolayı sorunlar yaşanıyor. Peki üst kattan su akıyor nereye şikayet edilir? diyorsanız işte yanıtı...


Üst kattan su akıyor nereye şikayet edilir?

Su sorunu bir binada ortalığı karıştırabilecek en büyük problemlerden birisi oluyor. Genelde nereden geldiği bilinmeyen sular komşuların birbirlerine mal ettikleri kaçaklardan dolayı sorunlar yaşanabiliyor. 


Boruların yüksek basınç sonucu patlaması su sızıntısını oluşturabiliyor. Sorun eğer yeni binalarda meydana geliyorsa tesisat sistemlerini üreten firma hatasından ya da usta hatasından ortaya çıkabiliyor.  Peki üst kattan su akıyor nereye şikayet edilir? diyorsanız işte yanıtı...


Su sızıntısının olması halinde konu hem kiracıyı hem de ev sahibini ilgilendiriyor. Kiracının kat malikine durumu hemen bildirmesi sonuç alınamıyorsa yönetime bildirilmesi gerekiyor. Buradan da sonuç alınamıyorsa taşınmazın bulunduğu Sulh Hukuk Mahkesine gidilmesi gerekiyor. 


Söz konusu başvuruda su sızıntısı olduğu ve bağımsız bölüme zarar verdiğinin belirtilmesi gerekiyor. Keşif talebinde bulunuyor.gerekli masrafların yatırılması akabinde ilgili Sulh Hukuk Mahkemesi olay yerine gelerek keşif yapıyor, bilirkişi raporuyla durum ortaya çıkarılıyor. Su sızıntısı nereden kaynaklanıyor, nasıl giderilebiliyor ve maliyeti ne kadar olur diye tespit ediliyor. 


Mahkemenin tespit ettiği zararı mağdur oaln taraf yaptırıyor. Faturasını ibraz etmek suretiyle de zarar sebep olan kiracı veya kat malikinden bunu isteyebiliyor.

Apartmanda gürültü yapanlar nereye şikayet edilir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com