26 / 04 / 2024

Düzce'de depremden sonra iki kattan yüksek bina yapılmıyor!

Düzce'de depremden sonra iki kattan yüksek bina yapılmıyor!

Düzce Valisi Zülkif Dağlı "Genelde zemin artı iki kat olarak yapılaşmamız devam ediyor. Bunlara uymadığımız takdirde neler olabileceğini hep birlikte yaşadık ve bundan ders aldık diye düşünüyorum Genelde zemin artı iki kat olarak yapılaşmamız devam ediyor" dedi...


Depremden sonra 9 Aralık 1999’da Bolu’dan 6 ilçeyle beraber ayrılarak il statüsüne kavuşan Düzce, 170 bin olan nüfusunu, aradan geçen 17 yılda 360 bine Düzce’nin ayrılmasından sonra 2000’de yaklaşık 270 bine düşen Bolu nüfusu ise 291 bin oldu. Böylece depremin ardından il statüsüne kavuştuktan sonra da bir dönem  nüfusunda azalma yaşanan Düzce, yaraların sarılması ve teşviklerle Bolu’yu geride bırakmış oldu.


Düzce Valisi Zülkif Dağlı, 12 Kasım  1999 Düzce Depremi’nin ülkenin yaşadığı büyük depremlerden olduğunu söyledi. 980 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 3 bin 836 kişinin de yaralandığını anımsatan Dağlı, “Biz Düzce olarak bu depremden iyi bir ders aldık. Bu gerçeği göz ardı  etmeden yaşamak, yapılaşmamızı buna göre dizayn etmek durumundayız. İlimizde çok katlı yapılar yok. Yapılarımız tamamen deprem yönetmeliğine uygun  olarak inşa ediliyor. Genelde zemin artı iki kat olarak yapılaşmamız devam  ediyor. Bunlara uymadığımız takdirde neler olabileceğini hep birlikte yaşadık ve  bundan ders aldık diye düşünüyorum.”


Vatan