05 / 05 / 2024

Tapuda isim tashihi nasıl yapılır?

 Tapuda isim tashihi nasıl yapılır?

Tapuya kayıtlı olan taşınmaz sahipleri isim değişikliği için Sulh Hukuk Mahkemesine başvuru yapma hakkına sahip oluyor.Peki tapu isim tashihi nasıl yapılır?İşte tapuda isim tashihi işlemleri..


Tapuda isim tashihi nasıl yapılır?

tapulama ve kadastrolama hizmetleri tespit yaparken  tapuda isim yanlışları  oluşabiliyor.Taşınmaz sahibinin soyadının yanlış yazımı,cinsiyetin yanlış yazılması gibi hatalar idari kabul ediliyor.


Bu hataların düzeltilmesi için taşınmaz sahipleri başvuruda bulunabiliyor.

Tapuda isim tashihi yapacak olan kişilerin öncelikle ilgili Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe yazılması gerekiyor. 


Nüfustan alınacak bütün belgeler-özellikle tespit bilirkişilerin sağ olup-olmadıkları, kayıt malikinin nüfus kaydı,Kayıt maliki dışında aynı ad-soyadında ikinci bir kimsenin olup-olmadığı ve tapu kayıtlarında yazılı olan ad ve soyadında birisinin olup olmadığı,Veraset ilamına göre dahili davacılar belirlenmiş oluyor.


Tapuda isim tashihi dava dilekçesi örneği..

......... NÖBETÇİ SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE  

DAVACI: 

Ad Soyad 

Adres 

TC kimlik no


DAVALI: .......... TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ


DAVA: TAPUDA İSİM VE SOY İSİM  TASHİHİ


AÇIKLAMA: .......... ili ............. ilçesi ………………….mahallesi  ………….. ada ………………. Parselde  kayıtlı taşınmazda …………….. olan ismim …………….. olarak yazılmıştır. 



DELİLLER : Nüfus kaydı şahit beyanı ve diğer resmi kayıt ve sair belgeler. 



SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıkladığım sebeplerden dolayı ve yine yukarıda pafta ve parsel numaralarını belirttiğimiz tapu kaydında …….. ismimim …… olarak değiştirilmesini  saygılarımla arz ederim.  …./…./2015



Davacı

İmza



Tapu işlemleri için gerekli belgeler!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com