18 / 05 / 2024

Tapu trampa işlemi için gerekli evraklar nelerdir?

 Tapu trampa işlemi için gerekli evraklar nelerdir?

Taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa adı veriliyor.Peki tapu trampa işlemi için gerekli evraklar nelerdir?


Tapu trampa işlemi için gerekli evraklar nelerdir?

Trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak tanımlanıyor.Takas adı da verilen trampa işleminde, değerleri aynı olan mallar takas edilebildiği gibi, değerleri aynı olmayan mallarda takas edilebiliyor. 


Fakat, bu durumlarda Tapu müdürlüğü malların değerleri arasındaki farka karışamıyor. Bu hususta tarafların kendi aralarında bir anlaşma sağlamaları gerekiyor. 


Tapuda takas işlemi Tapu Müdürlüklerinde tescil ediliyor.  Tapu Müdürlüğü gerçekleştirilen işlemler kapsamında taraflardan binde 20 oranında trampa harcı ödenmesi gerekiyor.Peki tapu trampa ilemi için gerekli evraklar nelerdir?


Tapu trampa işlemi için gerekli evraklar..


Taşınır veya taşınmaz malların trampa işlemi için Tapu Sicil Müdürlüğü'nün istediği evraklar şöyle sıralanıyor; 


-Trampası yapılacak taşınmaz mallara ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya maliklerin sözlü beyanı,


-Trampa yapacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları veya pasaportları,


-Trampa yapanların son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm. büyüklüğünde vesikalık fotoğrafları,


-Akitte taraflardan biri veya ikisi kanuni temsilci (vekil, vasi, kayyım) ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge, 5. Tarafların vergi kimlik numaralarını gösterir vergi dairesinden alınmış belge.

Tapuda trampa işlemleri 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com