07 / 05 / 2024

Tapu işlemleri için randevu nasıl alınır?

Tapu işlemleri için randevu nasıl alınır?

Tapu dairesinde yapılacak olan işlemler için ilk olarak randevu almak gerekiyor.Randevusu olmayan vatandaşların tapu işleri yapılamıyor.Peki tapu işlemleri için randevu nasıl alınır?


Tapu işlemleri için randevu nasıl alınır?

Mesken,arsa,işyeri,arazi gibi taşınmaz mal alım satım işleri tapu dairesinde yapılıyor.Alım satımın gerçekleşebilmesi için öncelikle tapudan randevu alınması gerekiyor.Randevu alınmadan tapu dairesine gidilmesi halinde, alım satım işlemleri yapılamıyor.


Tüm randevu saatlerinin dolu olması halinde randevu alınmadığı için devir işlemleri yapılamıyor. Bu nedenle işi şansa bırakmamak ve günlerce uzatmamak için tapuya gidilmeden önce randevu alınması yararlı oluyor. 


Tapudan online bir şekilde ravdevu alınabiliyor. "onlinerandevu.tkgm.gov.tr" adresine giriş yapılarak bu sayfadan itibaren adım adım yapılacak işlemlerle randevu sistemini kullanarak belirli bir gün ve saat aralığı için randevu alabiliyor. Bu sistemde alınmış olunan randevular  iptal de edilebiliyor.


Tapudan randevu alma işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.Bu hususlar şu şekilde:


* Randevular seçilecek tarihte, uygun bir saat aralığında, TC Kimlik ve Tapu Senet Bilgilerine göre müdürlük kontenjanına göre alınabiliyor.


*TC Kimlik ve Tapu Senet bilgileri uyumu kontrol ediliyor ve eşleme durumunda randevu veriliyor. Bu eşleştirme T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bilgisayar sistemi üzerinden yapılıyor. Bu nedenle randevu alma işlemi sırasında Nüfus Cüzdanı ve Tapu Senedi belgesi bulundurmak gerekiyor.


*Randevu alınan saat aralığından 15 dakika öncesinde başvuru yapmak gerekiyor. Gecikme 15 dakikayı geçerse, randevu iptal ediliyor.

Tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com