05 / 05 / 2024

Tapu isim tashihi dilekçesi!

 Tapu isim tashihi dilekçesi!

Tapudaki isim değişikliklerinin düzeltilmesi için dilekçe yazılması gerekiyor.Dilekçe ile bu dava için görevli Sulh Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunuluyor.Peki isim tashihi dilekçesi nasıl yazılır?İşte tapu isim tashihi dilekçesi!


Tapu isim tashihi dilekçesi!

tapuda isimler yazdırılırken bazı yanlışlıklar yapılabiliyor.Bu isim değişikliğine isim tashihi de deniliyor.İsim tashihinin düzeltilmesi için dava açılması gerekiyor.


Sulh Hukuk Mahkemesine yazılmış olan bir dava dilekçesi ile başvurarak gerekli isim yanlışlıklarının düzeltilmesi sağlanabiliyor. 


Dikkat edilmesi gereken husus davayı açan kişinin tapu kayıtlarının ispat edilmesi oluyor. Dava dilekçesinde, konu ile ilgili olarak tapudaki ada veya parsellerin davayı açan kişiye ait olduğunu bilen tanıkların belirtilmesi bu noktada büyük önem taşıyor.


Tapu isim tashihi için yazılması gereken dilekçe örneğini aşağıda bulabilirsiniz:

Tapu isim tashihi dilekçe örneği..


NÖBETÇİ SULH HUKUK MAHKEMESİNE


                                                                                              …………….


 


DAVACI        : Ad Soyad Adres TC Kimlik no


DAVALI        : …… ………… TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ


 


DAVA            : TAPUDA İSİM VE SOY İSİM  TASHİHİ


 


AÇIKLAMA  :..... ili ……….. ilçesi ………………….mahallesi  ………….. ada ………………. Parselde  kayıtlı taşınmazda …………….. olan ismim ……………..olarak yazılmıştır.


 


DELİLLER : Nüfus kaydı şahit beyanı vediğer resmi kayıt ve sair belgeler.


 


SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıkladığım sebeplerden dolayı ve yine yukarıda pafta ve parsel numaralarını belirttiğimiz tapu kaydında …….. ismimin …… olarak değiştirilmesini  saygılarımla arz ederim.  …./…./2015


 

Tapu işlemi için randevu!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com