02 / 05 / 2024

Tapu iptali ve tescil davalarında yetkili mahkeme!

Tapu iptali ve tescil davalarında yetkili mahkeme!

Tapu iptali davası, bir taşınmaz mal hakkında yapılan tapu devir işleminin iptal edilmesi için açılıyor. Peki tapu iptali ve tescil davalarında yetkili mahkeme neresidir? diyorsanız işte yanıtı...


Tapu iptali ve tescil davalarında yetkili mahkeme!

Tapu sicilindeki tescilin ve yapılan yanlışlıkların düzeltilebilmesi için haklı gerekçeler olduğu takdirde tapu iptal ve tescili davası açılabiliyor.


Tapu iptali ve tescili davalarında haklı sebeplerin açılabilmesi gerekiyor. Bu sebepler arasında, bir tescil veya tescilin tadili ve terkini ile aynı hakları zedelenmiş olması bu şartlar arasında yer alıyor.


Tapu sicilinde yapılan yanlışlıklar ilgilisi tarafından açılacak bir dava ile düzeltilebiliyor. Taşınmaz malın maliki yada mirasçıları; müşterek Mülkiyet söz konusu ise sadece isim düzeltilmesi isteyen pay sahibi; ismi düzeltilmesi talep edilen paydaş ölü ise onun mirasçıları; tüm paydaşların beraber dava açması zorunlu olmamak ile birlikte; paydaşlardan birisi davada hukuki yararı olduğu için diğer paydaşın isminin düzeltilmesini isteyebiliyor. 


Tapu iptal ve tescili davasında husumet tapuda adına tescil yapılmış kişiye yöneltiliyor.Peki tapu iptali ve tescil davalarında yetkili mahkeme neresidir? diyorsanız işte yanıtı...


Tapu iptali ve tescil davalarında yetkili mahkeme taşınmazın bulunduğu yerin Asliye Hukuk Mahkemesinde oluyor.

Tapu iptali ve tescili davası nedir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com