16 / 05 / 2024

Tahliye taahhütnamesi ile kiracı nasıl çıkarılır?

 Tahliye taahhütnamesi ile kiracı nasıl çıkarılır?

Tahliye taahhütnamesi yani kiracı tahliye taahhütnamesi kiracının kiralayanla yaptığı bir sözleşme olarak karşımıza çıkıyor.Peki tahliye taahhütnamesi ile kiracı nasıl çıkarılır?


Tahliye taahhütnamesi ile kiracı nasıl çıkarılır?

Tahliye taahhütnamesi ev sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Tahliye taahhütnamesi, sözleşme dahilinde belirtilen gayrimenkulü boşaltma tarihi ve şartları kiracının da kabulü ile imzalanıyor. Burada esas olan kiracının özgür iradesiyle taahhütnameyi imzalaması oluyor.


Tahliye taahhütnamesi yazılı bir şekilde, kira başlangıç tarihinden sonraki bir tarihte hazırlanması gerekiyor. Kiracı, kiraladığı gayrimenkulü taahhütte belirtilen tarihte boşaltmazsa o tarihten itibaren 30 gün içinde icra takibi için mahkemeye başvurulabiliyor. Mahkemeye başvurmadan önce kiracıya ihtarname de çekilmesi gerekiyor.


Kiracı boşaltma taahhütnamesi kiracının belirtilen tarihte kiraladığı mülkü boşaltması esasına dayandığın için  kira tahliye taahhütnamesi tarihsiz imzalanmaması gerekiyor. İmzalanan boş tarihli taahhütnameler daha sonra kiralayan tarafından keyfi bir şekilde doldurulabiliyor ve bir hak iddia edilemiyor. Kira tahliye taahhütnamesi noter tarafından da hazırlanabiliyor.


Kiracının çıkarılmasına ilişkin olarak yapılan tahliye taahhütnamesi örneği aşağıda yer alıyor.


TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ

TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI: 

...........................


TC KİMLİK NO: ...........................

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI: ...........................

TCKİMLİK NO: ...........................

TAHLİYE EDİLECEK MECURUN ADRESİ: ..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................


TAHLİYE TARİHİ

......./........./......


Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak 6570 sayılı gayrimenkul  kiraları hakkındaki kanunun 7. maddesi A bendi gereğince yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi boş ve sağlam olarak adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.


TAAHHÜT TARİHİ:

......../......../......


TAAHHÜT EDEN: 

..............


İMZASI:

.............

Kiracı tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com