17 / 05 / 2024

Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nelerdir?

Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nelerdir?

Tahliye taahhütnamesi kiracı ile ev sahibi arasında imzalanan, kiracının kiraladığı evi tahliye tarihinin belirli olduğu bir belge olarak ifade ediliyor.Peki tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nelerdir?


Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nelerdir?

Tahliye taahhütnamesi ile taşınmaz sahipleri kiracıları ile birlikte belirlediği tarihte evin boşaltılmasını isteme hakkına sahip oluyor. Taahhütnameyi imzalayan kiracı, belirlenen tarihte evden ayrılmayı taahhüt etmiş oluyor.


Kiracı tahliye sözleşmesi olarak da bilinen kiracı taahhütnamesinin; kira sözleşmesinin imzalandığı dönem içerisinde yapılmaması gerekiyor.Bu şekilde hazırlanan bir taahhütname içinde belirlenen tarihin gelmesi ile kiracı tahliyesi istenebiliyor.Peki tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nelerdir?


Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik sağlayabilmesi için bazı şartlar bulunuyor.Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik şartlarından bir tanesi yazılı olarak yapılması oluyor. Sözlü olan tahliye taahhütnamesinin bir geçerliliği bulunmuyor.Tahliye taahhütnamesinin kira başlangıç tarihinden sonra hazırlanmış ve imzalanmış olması gerekiyor.


Tahliye taahhüdü noterden alınması zorunluluğu bulunmamakla birlikte noterden alınması faydalı görülüyor.  Noterde veya kendi aralarında da yapılsa bu taahhütname geçerli oluyor. Resmi,yani noterde yapılması hızlı sonuç alınması bakımından en iyi yolu olarak karşımıza çıkıyor. 


Tahliye taahhütnamesinin noterden alındığı takdirde, tarih sabit olarak kalıyor, imzanın kiracıya ait olduğu kesin oluyor ve icra takibine konu yapıldığında buna herhangi bir itiraz vuku bulduğunda itirazın kaldırılması İcra Tetkik Merci Hakimliği’nden istenebiliyor. 

Tahliye taahhütnamesi örneği 2015!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com