28 / 04 / 2024

Site yönetim seçimi nasıl yapılır?

Site yönetim seçimi nasıl yapılır?

Site yönetiminin oluşturulması, seçimi ile ilgili esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor.Buna göre site yönetim seçimi nasıl yapılır?İşte site yönetim seçimi..


Site yönetim seçimi nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında site yönetiminin oluşturulması, seçimi ile ilgili esaslar yer alıyor.Kanuna göre ana gayrimenkul ile ilgili hükümlere göre, sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüme sahip yapılarda yönetimin oluşturulması gerekiyor. Buna göre, konut sitelerinde yer alan bağımsız bölüm sayısı sekizden fazla ise, burada da yönetimin kurulması zorunlu tutuluyor.Pekisite yönetim seçimi nasıl yapılır?

Site Yönetiminin seçimi, kat malikleri genel kurul toplantısında yapılıyor. Kat maliklerinden yönetime bir kişinin aday olması halinde, o kişi yönetici olarak atanıyor.

Fakat birden fazla kişinin site yönetimine aday olması durumunda kimin yönetime atanacağı kat maliklerinin oyları ile belirleniyor. Yönetimin oluşturulabilmesi için ilk olarak binada kat maliki olan kimselerin en az üçte birinin genel kurul çağrısı üzerine toplantı yapılması gerekiyor.

Toplantı çağrısının, belirlenen toplantı tarihinden en az 15 gün öncesinde yapılması gerekiyor.

Toplantı günü, kat malikleri ile yapılan toplantıda yönetim seçimi için adaylığını koyan kat malikleri için oylama yapılıyor. Kat maliklerinin salt çoğunluğu yani yüzde 51'inin kararı ile yönetim kurulu ya da yönetici seçiliyor.

Kat malikleri ile yapılan toplantı sonucunda yönetime bir kişi atanmışsa, "Yönetici" unvanını,kat malikleri ile yapılan toplantı sonucunda yönetime en az üç kişi atanmışsa "Yönetim Kurulu" unvanına sahip olunuyor.

Site yöneticisi kimler olabilir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com