23 / 04 / 2024

Online kira vergisi ödeme!

Online kira vergisi ödeme!

Gayrimenkul kiralamalarında istisnadan yüksek gelir elde edenler kira vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki kira vergisi internetten nasıl ödenir? İşte online kira vergisi ödeme..


Online kira vergisi ödeme!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mal sahiplerinden taşınmazını kiraya verenler tarafından kira gelir vergisinin ödenmesi gerekiyor.


Bir sene içerisinde elde edilen kira gelirlerinin vergisi bir sonraki sene içerisinde ödeniyor.Bu sene 2014 yılında elde edilen kira gelirleri için vergi ödemesi yapılıyor. Ancak vergiyi her kira geliri elde eden değil,belirlenen istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler ödüyor. 


2015 yılında uygulanan kira beyannamesi sınırı 2015 şu şekilde;2014 yılında meskenlerde istisna sınırı 3.300 TL; işyerlerinde ise istisna sınırı 27.000 TL olarak tespit edildi.Bu sınırı aşan mükelleflerin iki eşit taksit şeklinde vergiyi ödemesi gerekiyor.Mükelleflerin ödeme yapmak için son 2 günü bulunuyor.Peki kira vergisi internetten nasıl ödenir? diyorsanız işte yanıtı..


Gayrimenkul sermaye iradı olarakta bilinen kira gelir vergisi, başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak da ödenebiliyor. işte online kira vergisi ödeme..


Gelir İdaresi Başkanlığının kira gelir vergisi sistemine girilerek, vergi online ödenebiliyor. Sisteme girdikten sonra ekranın sol bölümünde yer alan listeden “Kredi Kartı İle Vergi Ödeme” seçeneği işaretleniyor. Listeden bir borç grubu seçerek “KREDİ KARTI İLE ÖDEME” butonu tıklandığında karşınıza gelecek olan kredi kartı bilgileri ekranından ödemeyi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bundan sonraki aşamalarda ise kart bilgileri kullanılıyor.

Kira vergisinden düşülen giderler 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com