Konut kredisi kullanarak mesken sahibi olmak isteniyorsa öncelikli meskenin lokasyonunun,imar durumunun,altyapısının ve benzeri şeylerin belirlendiği ekspertiz raporu alınması gerekiyor.İşte konut kredisi ekspertiz raporu örneği..
Konut kredisi ekspertiz raporu örneği!
Bankalardan konut kredisi almak için ekspertiz raporuna ihtiyaç duyuluyor.Ekspertiz raporu bankadan gönderilmiş eksperler tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz raporu kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu değerleme şirketlerinden alınıyor. Müşteri isterse kendi eksperi ile de anlaşabiliyor.
Ekspertiz raporlarında binanın kimliği,açık adresi,kime ait olduğu ,türü,kaç katlı, kaç yaşında olduğu,imar durumu, ulaşım, gayrimenkulun fiziki durumu gibi bilgiler yer alıyor.
Eksperler, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve gayrimenkul projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ediyor.
Analizi yapılan eksper raporu kontrol edilip, bankaya gönderiliyor. İnceleme sonucunda, konutun özellikleri ve nitelikleri ele alınarak bir kredi miktarı belirleniyor ve onaylanan kredi miktarı müşteriye bildiriliyor.konut kredisi eksper raporu örneği aşağıda yer alıyor..
Konut kredisi ekspertiz raporu örneği!
TALEP EDEN: DÜZENLEME TARİHİ:
İMAR DURUMU:
ADRESİ:
GAYRİMENKULUN TAPU BİLGİLERİ:
İLİ PAFTA ARSA PAYI
İLÇESİ ADA KAT NO
BUCAĞI PARSEL BAĞ. BÖL.
KÖYÜ ALANI NO
MAHALLESİ MALİKLER
SOKAĞI
MEVKİİ
MEVCUT TESİSAT YAPI TARZI
ELEKTRİK BETONARME
ŞEHİR SUYU TAM KAGİR
DOĞAL GAZ YARIM KAGİR
KALORİFER AHŞAP
ASANSÖR ÇELİK SİSTEM
DİĞER DİĞER
GAYRİMENKULUN TANIMI:
ARSA : TL/m2
BİNA : TL/m2
TOPLAM : TL/m2
GÖRÜŞ:
DEĞERLENİR ( ) SATILABİLİR ( ) SATILAMAZ ( )
DİĞER (...)
DEĞERLENDİRME
İSİM : İMZA:
Ekspertiz raporu ne işe yarar?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com