02 / 05 / 2024

Kira vergisi beyanname süresi ne zaman bitecek?

Kira vergisi beyanname süresi ne zaman bitecek?

Gayrimenkul kiralamalarında elde edilen kira gelirinin istisna bedelinin üstünde olması halinde, gelir vergisi için belirlenen süre zarfında öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor.Peki kira vergisi beyanname süresi ne zaman bitecek?


Kira vergisi beyanname süresi ne zaman bitecek?

Kira gelir vergisi, bir önceki sene içinde taşınmaz kiralarından elde edilen gelirin; belirlenen istisna bedelinden yüksek olması halinde verilen vergi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Beyan esasına dayanan kira vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Bu sene 2014 yılı içinde elde edilen kira geliri için vergi ödeniyor. 


Kira vergisi ödemesinden önce beyanname verilmesi gerekiyor.Kira beyanname verme süresinin 25 Mart 2015 olarak belirlenmişti.Ancak

Ancak Maliye bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kira beyannamesi son günü değişti.Peki kira vergisi beyanname süresi ne zaman bitecek?


Yapılan açıklamaya göre, yoğun iş yükü konusunda Bakanlığa iletilen sorunlar nedeniyle 25 Mart akşama kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi, 31 Mart 2015 Salı günü mesai bitimine kadar uzatıldı.Buna göre kira beyannamesi verme süresi 4 gün sonra sona erecek. 


Kira gelir vergisi beyannameleri, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden kira beyanname sistemine giriş yapılarak da verilebiliyor.


Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile beyanname verecek olan vatandaşlar bu sisteme; kimlik bilgileri; internet vergi dairesi şifresi veya mavi kart bilgileri ile giriş yapabiliyor.


Elektronik ortamda beyanname verecek olan mükellefler beyannamelerini, http://ebeyanname.gib.gov.tr adresinde yer alan kılavuza uygun olarak doldurması gerekiyor.

Kira geliri beyannamesi verilmezse ne olur?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com