16 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 8 gün!

 Kira gelir vergisi ödemeleri için son 8 gün!

Kira gelir vergisi mesken ve işyeri taşınmaz malların kiraya verilmesinde elde edilen kira geliri için iki taksit şeklinde ödeniyor.31 Temmuz'da sona erecek kria gelir vergisi ödemeleri için son 8 gün bulunuyor..


Kira gelir vergisi ödemeleri için son 8 gün!

Gelir Vergisi Kanun hükümlerine göre mesken ve işyeri kiralama gelirleri için vergi ödenmesi gerekiyor. Vergi elde edilen kira gelirinin istisna tutarını aşması halinde; kira gelirine konu mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri ile kiralanmış bir mal veya hakkın kiraya verilmesi durumunda kiracıları tarafından ödeniyor.

Bu sene yani 2015 yılında, 1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında taşınmaz kiralamaları için vergi ödeniyor. Vergide esas alınacak istisna tutarları meskenlerde 3.300 TL olarak, işyerlerinde ise 27.000 TL olarak belirleniyor.

Ayrıca, bir takvim yılı içinde mal ve hakların kiralanmasından elde edilen gelirlerden kesinti ve istisna uygulamasına konu olmayan ve tutarı beyanname verme sınırını 2014 yılı için 1.400 TL aşanlar, yıllık beyanname vermekle yükümlü oluyor..

Mükellefler beyannamelerini 31 Mart'a tarihine kadar vermiş olması gerekiyordu.2 eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde 1. taksiti de Mart ayında ödendi.Kira gelir vergisi ikinci ve son taksiti ise 31 Temmuz tarihinde sona eriyor.Kira gelir vergisi ödemeleri için son 8 gün bulunuyor.

Kira vergisi hangi bankalara ödenir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com