19 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi ödeme takvimi 2015!

 Kira gelir vergisi ödeme takvimi 2015!

Konut ve işyeri kiralamalarından gelir elde eden kişilerin belli oranlarda ve belli zamanlarda kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor.işte kira gelir vergisi ödeme takvimi 2015..


Kira gelir vergisi ödeme takvimi 2015!

Gayrimenkul kira geliri elde edenler, elde ettikleri bu gelir üzerinden kira gelir vergisi ödemek ile yükümlü oluyor.

Vergiyi, belirlenen istisna tutarından yüksek geliri olan kimseler beyanname vererek ödüyor. Bu bedel konut ve işyerlerinde farklı miktarlarda tespit ediliyor.

Konut kira geliri elde edenler elde ettikleri kira gelirinin 2014 yılı için istisna tutarı olan 3.300 TL’yi aşması halinde beyanname verip,vergi ödüyor. 2014 yılı içerisinde 3.300 TL ve altında konut kira geliri elde edenler vergi mükellefi olmuyor.

Vergi kesintisine (tevkifata) tabi işyeri kira gelirleri elde edenler, kira gelirlerinin brüt tutarı 2014 yılı için beyanname verme sınırı olan 27.000 TL’yi aşması halinde beyanname veriyor ve vergi ödemesi yapıyor.

Vergi gerçek veya götürü gider yöntemlerinden biri seçilerek hesaplanıyor ve ödeniyor.Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor.

Kira gelir vergisi ödeme takvimi 2015..

Kira gelir vergisi için beyanname verme süresi Mart ayı olarak belirleniyor.Verginin birinci taksiti de Mart ayında ödeniyor.Buna göre Mart ayında hem beyannamelerin verilmiş olması hem de ilk taksit ödemelerinin yapılmış olması gerekiyordu.

Kira gelir vergisi ikinci taksitleri ise 1 hafta sonra yani Temmuz ayında başlıyor.Mükelleflerin vergi ödeme takvimi içinde ödemelerini yapmaları gerekiyor.

Kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com