26 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi mükellefleri 2017!

Kira gelir vergisi mükellefleri 2017!

Taşınmazını kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde edenlerin kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. İşte kira gelir vergisi mükellefleri 2017...


Mesken ve işyerini kiraya veren taşınmaz mal sahipleri elde ettikleri kira geliri için vergi ödemekle yükümlü oluyor. Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde elde edilen gelir için ödeniyor. Ancak elde edilen gelirin belirlenen istisna bedeli altında kalması halinde vergi ödenmiyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi her sene mesken ve işyeri için istisna bedeli belirleniyor. Elde ettikleri gelirin bu bedelin altında kalması durumunda vergi ödenmiyor.


Ancak bu istisna bedelini aşan kimselerin beyanname vermeleri ve vergilendirme yöntemlerinden birini seçmeleri gerekiyor. Peki 2017 yılında kira gelir vergisi kimler öder? İşte kira gelir vergisi mükellefleri 2017...


Kira gelir vergisi mükellefleri 2017! 

Bu sene bu vergiyi taşınmazını 1 Ocak - 31 Aralık 2016 tarihinde kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler ödüyor.


2016 yılı gelirleri için istisna sınırları konutta 3 bin 800 TL, işyerinde ise 30 bin TL olarak belirlendi. Buna göre bu sınırın üstündeki gelirler için beyanname verilerek vergi ödemesi yapılacak.


Kira gelir vergisi beyannamesi 25 Mart haftasonuna denk geldiği için 27 Mart'a kadar veriliyor. Ödemeler ise 31 Mart'ta sona eriyor. Hem beyanname hem ödeme işlemleri ilgili vergi dairesine gidilerek yapılabildiği gibi internet vergi dairesi şubesinden de gerçekleşebiliyor.



İşyeri kira geliri istisna tutarı 2017!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com