14 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi internetten nasıl ödenir?

Kira gelir vergisi internetten nasıl ödenir?

Kira gelir vergisi,Mart ve temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksit şeklinde ödeniyor. Peki kira gelir vergisi internetten nasıl ödenir?


Kira gelir vergisi internetten nasıl ödenir?

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir, "kira gelir vergisi"ne tabi tutuluyor. Ancak her kira geliri elde eden taşınmaz sahibi bu vergiyi ödemiyor. 

Kira bedelinin o yıl için belirlenen istisna bedelinden yüksek olması durumunda vergiye tabi oluyor.


Kira gelir vergisi, gelirin elde edildiği seneyi takip eden yılda ödeniyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi ödemeleri, ikametgah adreslerinin bağlı olduğu vergi dairesine, yurtdışında ikamet edenler, kira gelirinin elde edildiği gayrimenkulün adresinin bağlı olduğu vergi dairesine elden veya internet üzerinden ödemelerini yapılabiliyor.Peki kira gelir vergisi internetten nasıl ödenir?


Gelir İdaresi Başkanlığının kira gelir vergisi sistemine girilerek, vergi internetten yatırılabiliyor. Sisteme girdikten sonra ekranın sol bölümünde yer alan listeden “Kredi Kartı İle Vergi Ödeme” seçeneğinin işaretlenmesi gerekiyor. 


Daha sonra karşınıza gelecek olan kredi kartı bilgileri ekranından ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz. Bundan sonraki aşamalarda ise kart bilgileri kullanılıyor.Kira gelir vergisinin ödendiği bankalar aşağıda sıralanıyor:


Kira gelir vergisinin ödendiği bankalar:

AKBANK

FİNANSBANK  

GARANTİ BANKASI 

HSBC BANK

T.C. ZİRAAT BANKASI

T. İŞ BANKASI

YAPI ve KREDİ BANKASI 

ODEABANK

Kira gelir vergisi 2. taksit 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com