18 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi ikinci taksit ödemesi!

Kira gelir vergisi ikinci taksit ödemesi!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen kazançlar için ödenen kira gelir vergisi birinci taksitleri Mart ayında ödendi.İşte kira gelir vergisi ikinci taksit ödemesi..


Kira gelir vergisi ikinci taksit ödemesi!

Kira gelir vergisi, kira elde edildikçe ve belli bir limiti aştıkça verilen bir vergi türü olarak ifade ediliyor. Kira geliri vergisi için ödenecek tutarları belirleyen oranlar; kiraya konu olan taşınmazın işyeri olmasına; konut olarak kullanılmasına göre değişkenlik gösteriyor.


Geliri istista sınırının üstünde olanların beyanname vermesi ve vergi ödemesi gerekiyor. Verilen beyannamede yapılan incelemeler sonrasında kişinin, gelir vergisi yükümlüsü olup olmadığı anlaşılıyor.


Her yıl kira geliri için bir istisna tutarı belirleniyor. 2014 yılı için de bu sınır 3 bin 300 TL olarak belirlendi. Buna göre eğer elde edilen kira geliri 3 bin 300 TL'nin altında ise vergi dairesine gidip beyanname vermeye ve vergi ödemeye gerek olmuyor. 


Ancak, 3 bin 300 TL'nin üstünde kira geliri elde edilmişse bu istisna sınırı düşülüp beyanname verilmesi gerekiyor.İşyerinde ise bu sınır 27 bin TL olarak belirleniyor.


Vergiler bir önceki sene elde edilen kira gelirleri için ödeniyor.Bu yıl 2014 yılında elde edilen kira gelirleri için ödeme yapılıyor.


Kira gelir vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor.Verginin ilk taksiti Mart ayında ödendi.Peki Kira gelir vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? diyorsanız işte yanıtı..


Gayrimenkul sermaye iradı olarakta bilinen kira gelir vergisi ikinci taksiti 1-31 Temmuz 2015 tarihleri arasında yatırılıyor.

Kira gelir vergisi hangi hallerde ödenmez?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com