28 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi 2015!

 Kira gelir vergisi beyannamesi 2015!

Evlerini yada işyerlerini kiraya veren ve kira geliri elde eden mülk sahiplerinin beyanname vermeleri gerekiyor.Peki kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?işte kira gelir vergisi beyannamesi 2015..


Kira gelir vergisi beyannamesi 2015!

Taşınmaz malını kiraya veren taşınmaz sahiplerinin kira gelir vergisi kapsamında kira gelir vergisi beyannamelerini vermeleri ve vergi ödemelerini yapmaları gerekiyor.


Söz konusu kira geliri beyannamesini herkes vermiyor.Belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda gelir elde eden kimseler vergi sorumlusu oluyor, ancak istisna bedelinin altında gelir elde edenler sorumlu olmuyor.


Vergi sorumlularının, 1 Ocak 2014 – 31 Aralık 2014 dönemine ait beyana tabi kira gelir vergisi için 1 Mart - 25 Mart 2015 tarihleri arasında beyannamelerini vermeleri gerekiyor.Vergi ödemeleri ise ilk taksit için 31 Mart'ta sona eriyor. İkinci taksitler ise Temmuz ayında ödeniyor.


Söz konusu beyanname için verilme süresinin son gününün resmi tatil gününe rastlaması halinde, tatilden sonraki ilk iş gününün tatil saatine kadar beyanname verilme hakkı bulunuyor.Beyanname; normal (adi) posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılıyor.


Elektronik ortamda da beyanname verilebiliyor.Mükellefler beyannamelerini, ebeyanname.gib.gov.tr adresinde yer alan kılavuza uygun olarak doldurmaları gerekiyor.Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılıyor.


Kira gelir vergisi nereye ödenir?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com