21 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi 2.taksit ne zaman?

 Kira gelir vergisi 2.taksit ne zaman?

Kira gelir vergisi,konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ödeniyor. Bir takvim yılı boyunca elde edilen gelirler için vergi 2 eşit taksitte ödeniyor.Peki kira gelir vergisi 2. taksit ne zaman?


Kira gelir vergisi 2.taksit ne zaman?

Gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin kira gelir vergisi beyannamesi vererek, vergi ödemelerinde bulunmaları gerekiyor.


Kira gelir vergisini tüm kira geliri elde eden taşınmaz mal sahipleri ödemiyor. Her sene yeniden belirlenen istisna bedelinden yüksek gelir elde eden malikler, kira gelir vergisine tabi oluyor.


Söz konusu kira geliri istisna tutarından az gelir elde edenler vergi ödemeyecekleri gibi, beyanname de vermiyor.Vergi için beyannamelerin Mart ayında verilmiş olması gerekiyordu.


Her sene bir önceki yıl boyunca elde edilen kira gelirleri için ödenen kira gelir vergisi iki eşit taksit şeklinde ödenebiliyor.Kira gelir vergisi 1. taksiti Mart ayında ödendi.Peki kira gelir vergisi 2. taksit ne zaman?


Kira gelir vergisi 2. taksiti Temmuz ayında ödeniyor. Vergi ödeyecek olan mükelleflerin vergi ödemeye başlamaları için son 8 gün bulunuyor.


Ödenecek kira gelir vergisi www.gib.gov.tr adresindeki “Hesaplamalar ” bölümünden yararlanılarak öğrenebiliyor.


Hesaplanan kira gelir vergisi;

*Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine,

*Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine,

*Tahsile yetkili banka şubelerine ödenebiliyor.

İnternetten kira vergisi nasıl ödenir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com