06 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi 2015 son gün!

Kira gelir vergisi 2015 son gün!

Gelir Vergisi hükümlerine göre, taşınmaz sahiplerinin kirada olan ve gelir sağlayan taşınmazları için iki eşit taksit şeklinde kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor.İşte kira gelir vergisi 2015 son gün..


Kira gelir vergisi 2015 son gün!

2014 yılında meskenini ve işyerini kiraya vererek kira geliri elde edenler 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergiden istisnadan yüksek kira geliri elde edenler sorumlu oluyor.


2015 yılında ödenecek kira gelir vergisi için belirlenen istisna tutarları şu şekilde;


Meskenlerde; 3.300 TL

İşyerlerinde; 27.000 TL


Bu istisna tutarından düşük kira geliri elde eden taşınmaz sahiplerinin beyanname vererek kira geliri vergisi ödemesi gerekmiyor.


Vergi için beyannameler Mart ayında verildi.Eğer Mart ayında gelir beyan edilmediyse yada eksik beyan edilsiyse  2014 yılı için 3.300 TL’lik konut istisnasından yararlanılamıyor.


Ancak, idarece herhangi bir tespit yapılmadan önce, süresinde beyan edilmeyen veya süresinde verilen beyannamede yer almayan konut kirası gelirlerini, süresinden sonra verilen beyanname ile beyan edenler söz konusu istisnadan yararlanabiliyor.


Kira gelir vergisi 2 eşit taksit halinde ilgili yerlere ödenebiliyor. Verginin ilk taksit beyannameyle aynı dönemde Mart ayından ödendi.Peki kira gelir vergisi son günü ne zaman?


Kira gelir vergisi ikinci taksit dönemi 4 gün sonra başlıyor.Mükelleflerin 1-31 Temmuz 2015 tarihleri arasında ödemelerini yapmaları gerekiyor.Bu durumda verginin son günü 31 Temmuz olarak belirleniyor.

Kimler kira gelir vergisi öder?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com